Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kwart zzp'ers zit zonder werk

28 oktober 2010 - Van alle zzp'ers die als interimmer actief zijn in de zakelijke markt, had 28 procent het afgelopen half jaar geen of nauwelijks werk. Gemiddeld hadden alle zzp'ers de helft van hun beschikbare tijd een opdracht.

Dat blijkt uit het Interimpuls Interim Kompas, dat opgesteld is op basis van een enquête onder ruim 600 zzp'ers. Het minste werk hadden zzp'ers actief in Communicatie & PR, HR en Algemeen Management. De vraag naar zelfstandige ICT'ers en financiële freelancers was in de eerste helft van 2010 het minst teruggelopen. 

Tarieven onder druk
Ook de tarieven van de zzp'ers stonden onder druk. Gemiddeld is er 8,4 procent onder het eigen minimumtarief gewerkt. Het gemiddelde tarief bedroeg 93,- euro. Zelfstandigen met een MBA-opleiding verdienden twee keer zoveel. Het meeste werk wordt verkregen uit het eigen netwerk. Intermediairs zijn goed voor ongeveer 30 procent en interimvacature-sites nu nog voor maar enkele procenten. Daar waar de vraag het grootst is, wordt ook vaker gebruik gemaakt van interimvacature-sites. 

Interimsites
Gemiddeld is de zakelijke zzp'er op zes interimvacature-sites ingeschreven. Met de verwachte krapte op arbeidsmarkt lijken interimvacature-sites een steeds serieuzer alternatief te worden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.