Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 januari 2012
 

Innovatiefonds voor vernieuwende mkb'ers

 
 

Grote én kleine vernieuwende bedrijven, kunnen sinds 1 januari een beroep doen op het Innovatiefonds MKB+. Innoveerders die door banken als te riskant worden bestempeld en daardoor een krediet wel kunnen vergeten, kunnen dankzij dit fonds toch nog (sneller) hun financiering rond krijgen.

De Telegraaf legt uit. Het Innovatiefonds MKB+ stelt tot en met 2015 500 miljoen euro beschikbaar aan innovatieve ondernemers. Sinds 1 januari staat het fonds open voor investeerders in de creatieve industrie, zoals architectuur, mode, design en nieuwe media. 

Meefinancieren
Het Innovatiefonds MKB+ kan als een van de investeerders tot maximaal 50 procent meefinancieren. De andere private investeerders ontvangen bij goed presterende fondsen 80 procent van de rendementen uit deze fondsen. Ondernemers kunnen al met projecten vanaf 150.000 euro bij het fonds aankloppen. De innovatiekredieten worden rechtstreeks verstrekt aan ondernemingen en aan investeringsfondsen. Een derde van de kosten die met ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten gepaard gaan, kan worden gefinancierd. Als het project tijdens de ontwikkelingsfase mislukt, wordt het krediet omgezet in een subsidie.


Bron: De Telegraaf
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken