Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 oktober 2010
 

 
 

IT-afdelingen van financiële instellingen blijven problemen ondervinden met legacy-systemen en de integratie van IT in de bedrijfsprocessen. Bovendien loopt 24 procent van de financiële bedrijven omzet mis vanwege problemen met IT-systemen.


Dat blijkt uit 'The European Confidence Report', een onderzoek dat in opdracht van Oracle is uitgevoerd onder 222 IT-professionals en 228 financiële diensten-experts in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Meer dan een derde (37 procent) heeft problemen gehad met IT-systemen waardoor het niet mogelijk was risicoanalyses voor investeringen te maken. 38 procent van de financiële IT-afdelingen moet dagelijks marktrisico-informatie leveren, maar slechts zeventien procent hiervan denkt dat die gegevens volledig accuraat zijn. 

Legacy en compliance
Vier van de vijf respondenten geven aan dat legacy-systemen verbeteringen in IT in de weg staan. De complexiteit en de noodzaak voor toekomstige ondersteuning vormen een grote uitdaging voor de IT-beheerders. De helft van de respondenten geeft toe van meerdere bronnen, afdelingen en personen afhankelijk te zijn om alle benodigde data te verzamelen om aan compliancy-regels te voldoen. 

Complexe informatiebehoefte
"De informatiebehoefte van financiële instellingen zijn veel complexer geworden door wet- en regelgevingen. Compliancy-regels vereisen dat rapportages vanuit verschillende systemen worden samengesteld; iets wat niet eenvoudig is met de bestaande procesinrichting van de bedrijven en de legacy-infrastructuren. Een nieuwe benadering van data sourcing en -levering is nodig, waarbij het gebruik van die gegevens in de bedrijfsprocessen centraal staat," zegt Nazif Mohammed, vice president EMEA, Oracle Financial Services.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken