Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Aziatische bedrijven stappen het snelst naar incassobureau

11 januari 2012 - Bedrijven in de Azië-Pacific-regio zijn het meest geneigd zijn een incassobureau in te schakelen, sneller dan bedrijven in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika en ook Europa. Dit geldt vooral als het gaat om buitenlandse incasso.

Bedijven in de Azië-Pacific-regio sturen ook eerder een laatste aanmaning dan hun collega’s in andere landen. Europese en Amerikaanse ondernemers blijken zich voorzichtiger op te stellen in het incassoproces. Dit blijkt uit de vijfde editie van de 'Global Collections Review' van Atradius Collections. In deze editie zijn voor het eerst China, Hongkong, Singapore en Indonesië opgenomen. Ook Mexico en Griekenland zijn toegevoegd. 

Europa

Zelfs binnen Europa is er verschil in de manier waarop vorderingen worden geïnd. Nederland is koploper als het gaat om de waarschijnlijkheid waarmee respondenten een extern bureau inschakelen in plaats van te zoeken naar een interne oplossing. 70 procent van de Nederlandse respondenten gaf aan gebruik te hebben gemaakt van externe incassobureaus, gevolgd door Zweden en Oostenrijk met elk circa 45 procent. 

Succesratio

De succesratio is een doorslaggevende factor om te kiezen voor een externe partner. Raymond van der Loos, Algemeen Directeur van Atradius Collections, krijgt vaak vragen over die succesratio. Hij licht toe: "Het vermogen van externe incassobureaus om resultaten te boeken is de belangrijkste reden waarom bedrijven een dergelijk bureau inschakelen. Dit beeld wordt bevestigd door de Global Collections Review, waarin respondenten aangeven hoge verwachtingen te hebben. De succesratio wordt genoemd als de belangrijkste reden om activiteiten uit te besteden aan een incassobureau. De tweede reden is dat men graag wil werken met een gerenommeerd bureau dat een redelijke vergoeding vraagt."

Gedrag per sector

De Global Collections Review laat ook verschillen zien in het incassogedrag per sector: bedrijven in de financiële dienstverlening maken het meest gebruik van de diensten van incassobureaus. Zij worden gevolgd door bedrijven uit de volgende industriële sectoren: ruwe grondstoffen, textiel, metaal, olie en gas. Ook respondenten uit die hoek gaven aan een voorkeur te hebben voor de inzet van een externe partij.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

<a href=

27-01-2012 08:33  |  

Een andere reden is dat buitenrechtelijke incassokosten op de debiteur verhaald kunnen worden. Indien het incassoproces intern wordt behandeld, is het lastiger uit te leggen dit op de debiteur te verhalen. Daarnaast scheelt dat personeelskosten op deze manier.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.