Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer kans op krediet met objectieve meting

6 januari 2012 - Financiers weten uit ervaring dat in het MKB de persoon van de ondernemer in grote mate het succes van de onderneming bepaalt en daarmee de kans op terugbetaling van hun krediet. Aan de hand van het ondernemingsplan en eventuele gesprekken met de ondernemer probeert de financier zich een beeld te vormen van de ondernemer en diens succeskans.

Daarbij draait het vooral om zelfkennis en zelfinzicht van de ondernemer. Voor ondernemers is het echter lastig om hierover een objectief beeld van zichzelf te schetsen. En ook bij bankiers ontbreekt het aan objectieve methoden om het ondernemerschap in kaart te brengen. 

Subjectieve beoordeling staat krediet in de weg
Ondernemers krijgen dankzij een subjectieve oordeelsvorming over hun ondernemerschap lang niet altijd het krediet dat ze verdienen. De subjectieve inschatting van het ondernemerschap door de financier bepaalt ook mede de hoogte van het rentepercentage dat een ondernemer dient te vergoeden. 

Kredietwijzer
De KredietWijzer objectiveert het zelfinzicht en de zelfkennis van de MKB-ondernemer en vergroot daarmee diens kans op succes.De Wijzer doet dit door middel van e-assessments waarbij de MKB-ondernemer inzicht geeft in talenten, intrinsieke motivatie, rolvoorkeur en persoonlijke verwachtingen en omstandigheden.
Door gebruik te maken van de KredietWijzer maakt de ondernemer aanzienlijk meer kans op het verkrijgen van krediet. Met behulp van de KredietWijzer kan de financier zijn risico beter beheersen. Hierdoor dalen de kosten die met een financiering gepaard gaan. De KredietWijzer is ontwikkeld door Dilemmamanager B.V. en MKB-kredietcoach B.V. beide gevestigd te Zwolle. 

Voorspellende waarde
"Uit allerlei wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gedrag van een ondernemer een grote voorspellende waarde heeft," betogen Boan Kattenberg directeur-eigenaar van Dilemmamanager en Jan Wietsma directeur-eigenaar van de MKB-kredietcoach. "Ondernemerschap kun je in kaart brengen door hetgeen een ondernemer aangeeft te willen bereiken te relateren aan de intrinsieke motivatie van een ondernemer. Hoe groter het verschil tussen die twee actoren, hoe groter de kans dat de ondernemer zijn doelen niet zal realiseren. Daarbij meten we ook het rendement van de inzet van de ondernemer. Ondernemers die de KredietWijzer hebben gemaakt krijgen ook meer inzicht in de wijze waarop ze zelf bijdragen aan het succes van de onderneming." 

Financiële prognoses
"Toch zien we in de praktijk dat er veel meer waarde wordt gehecht aan allerlei financiële prognoses, terwijl een geobjectiveerd beeld over de ondernemerskwaliteiten veel meer zegt over succesvol ondernemerschap en de potenties van een bedrijf. Dat er relatief weinig aandacht is voor de ondernemerskwaliteiten komt mede doordat deze nauwelijks te objectiveren waren, zo leerde ons een rondgang onder bankiers." 


De proloog van de Kredietwijzer kunt u hier alvast gratis invullen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.