Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgever moet ontslag voortaan altijd melden

4 januari 2012 - Wie twintig mensen of meer tegelijkertijd wil ontslaan, moet dat voortaan altijd melden bij het UWV. Tot nu toe hoefde dat niet als u met de betreffende werknemers individuele afspraken had gemaakt over het ontslag. De wetswijziging die dit regelt gaat 1 maart in.

De wet is aangepast omdat veel werkgevers de meldingsplicht omzeilden door met individuele werknemers een beëindigingsovereenkomst af te sluiten, zo schrijft het Nederlands Dagblad

Vakbondsoverleg
In de aangepaste Wmco is ook bepaald dat werkgevers met de vakbonden overlegd moeten hebben over het collectieve ontslag. Voldoet een werkgever niet aan deze nieuwe verplichtingen, dan kan het ontslag worden teruggedraaid.


Bron: Nederlands Dagblad Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Edwin van Jaarsveld

4-01-2012 08:35  |  

Een goed voornemen. Het is afwachten of het in de praktijk werkt. Niet alle werkgevers zullen de individuele ontslag afspraken delen met het UWV, de bonden of de andere werknemers, zodat in die gevallen niet na te gaan valt wanneer 20 of meer werknemers worden ontslagen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.