Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 december 2011
 

Onveilige opslag bedrijfsdata kan u de kop kosten

 
 

Zo'n 85 procent van alle computerdata van de Nederlandse bedrijven loopt het gevaar kwijt of beschadigd te raken door diefstal, brand, andere calamiteiten of onzorgvuldig gebruik. Het verliezen van alle data kan voor een bedrijf desastreuze gevolgen hebben.

Als dit op grotere schaal gebeurt, lijdt de Nederlandse economie zelfs vele miljarden euro's schade. Daarvoor waarschuwt IASO Backup Technology op een moment dat er een mijlpaal is bereikt bij het opslaan van bedrijfsgegevens via online backup. Inmiddels maakt vijftien procent van het Nederlandse bedrijfsleven, zo'n 100.000 bedrijven, daarvan gebruik. 

Geen back-up
Hoewel de technische mogelijkheden er al lang zijn, laten nog niet alle bedrijven hun bedrijfsgegevens via internet opslaan op een server elders. Kleinere bedrijven maken soms helemaal geen backup, grotere bedrijven zetten hun data op een externe harde schijf of sjouwen dagelijks met computerbanden heen en weer.
Omdat computers en servers regelmatig gestolen worden bestaat het gevaar dat bedrijfsgegevens verloren gaan. Ook raken banden beschadigd door vervoer of verkeerd gebruik en worden gegevens soms te laat of helemaal niet gebackupt. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 83 procent van de bedrijven dataverlies niet overleeft en failliet gaat. 

Alles weg...
"Ze zijn alles kwijt. Hun gegevens van klanten, hun voorraadbestanden, leveringsbonnen, facturen, offertes. Ze kunnen geen jaarcijfers leveren, personeel en leveranciers kunnen niet uitbetaald worden en banken trekken het krediet in. Daarom is dit voor veel bedrijven het begin van het einde. Op landelijke schaal bedraagt de schade vele miljarden," stelt Chief Technology Officer Johan Jongsma van IASO.
Hij is nu acht jaar bezig bedrijven te overtuigen van een veiligere opslag van data. Dan kan veel schade en faillissementen voorkomen. "Bovendien is een band of tape een kopie van uw bedrijf. U wilt toch niet dat die in verkeerde handen valt," zegt hij. ,,Bij online backup is alles gecodeerd. Zelfs wij kunnen er niet bij." Hoe reëel het gevaar van dataverlies is bleek onlangs nog, toen in Suriname het Ministerie van Justitie afbrandde en alle gegevens verloren gingen in het vuur.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken