Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Acht tips om te bepalen of u voor zichzelf moet beginnen

25 oktober 2010 - Zal ik wel of zal ik niet? Bent u nog geen ondernemer maar trekt het vrije, zelfstandige bestaan u wel? Houd het volgende dan in gedachten.

1. Maak werk van uw passie
Als u iets doet waar uw hart naar uitgaat, heeft u de meeste kans op succes – en bovendien hoeft u niet bang te zijn dat u uw interesse verliest. 

2. Doe uw research
Uw idee is briljant maar zal het ook werken? Probeer dat vast uit voor u uw vaste baan vaarwel zeg. Overdrijf uw research echter ook niet – anders zet u de stap nooit. 

3. Vraag rond
Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij mensen die u voor zijn gegaan. Vraag wat ze leuk vinden aan het zelfstandig ondernemerschap, maar ook naar de minder leuke aspecten. 

4. Schrijf een plan
Om in aanmerking te komen voor een lening, heeft u een goed bedrijfsplan nodig. Het kost tijd om dit te schrijven, maar zonder doordacht plan gaat niemand u geld geven. 

5. Hou rekening met obstakels
Een bedrijf beginnen is geen sprint, maar een marathon. U komt ontelbare problemen, uitdagingen, moeilijkheden en teleurstellingen tegen. Geen zorgen: dat hoort erbij. 

6. Slaap er nog een nachtje over
Weet u echt zeker dat u de sprong wilt wagen? Niet iedereen is geschikt voor het zelfstandig ondernemerschap. 

7. Vergeet niet waarom u het doet

Wat u ook wilt en gaat bereiken, u doet het voor uzelf en voor niemand anders.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.