Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 oktober 2010
 

Acht tips om te bepalen of u voor zichzelf moet beginnen

 
 

Zal ik wel of zal ik niet? Bent u nog geen ondernemer maar trekt het vrije, zelfstandige bestaan u wel? Houd het volgende dan in gedachten.

1. Maak werk van uw passie
Als u iets doet waar uw hart naar uitgaat, heeft u de meeste kans op succes – en bovendien hoeft u niet bang te zijn dat u uw interesse verliest. 

2. Doe uw research
Uw idee is briljant maar zal het ook werken? Probeer dat vast uit voor u uw vaste baan vaarwel zeg. Overdrijf uw research echter ook niet – anders zet u de stap nooit. 

3. Vraag rond
Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij mensen die u voor zijn gegaan. Vraag wat ze leuk vinden aan het zelfstandig ondernemerschap, maar ook naar de minder leuke aspecten. 

4. Schrijf een plan
Om in aanmerking te komen voor een lening, heeft u een goed bedrijfsplan nodig. Het kost tijd om dit te schrijven, maar zonder doordacht plan gaat niemand u geld geven. 

5. Hou rekening met obstakels
Een bedrijf beginnen is geen sprint, maar een marathon. U komt ontelbare problemen, uitdagingen, moeilijkheden en teleurstellingen tegen. Geen zorgen: dat hoort erbij. 

6. Slaap er nog een nachtje over
Weet u echt zeker dat u de sprong wilt wagen? Niet iedereen is geschikt voor het zelfstandig ondernemerschap. 

7. Vergeet niet waarom u het doet

Wat u ook wilt en gaat bereiken, u doet het voor uzelf en voor niemand anders.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken