Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Morgen wordt de drukste winkeldag ooit

22 december 2011 - Vrijdag 23 december kan de drukste winkeldag ooit in Europa worden, zo blijkt uit een prognose van Visa Europa. Omdat veel mensen die dag nog op zoek gaan naar de laatste kerstcadeautjes, gaat de betaalkaartenorganisatie ervan uit dat er gedurende de dag bijna 50 miljoen transacties zullen worden verwerkt, voor een totaalbedrag van 2,6 miljard euro.

Naar verwachting zal het winkelend publiek in Europa  gemiddeld twee miljoen euro per minuut uitgeven. Volgens Visa Europa’s historische gegevens over betalingstrends, is de drukste winkeldag van oudsher altijd gevallen op 23 december. 

Drukste winkeluur
Visa Europa voorspelt echter dat het drukste winkeluur niet op deze winkeldag valt. Omdat kerstavond dit jaar valt op een zaterdag, voorspelt Visa Europa dat het grootste volume aan transacties zal worden verwerkt tussen 12.00 en 13.00 uur op 24 december. Kopers zullen dan gebruikmaken van hun laatste vrije dag voordat de festiviteiten echt beginnen en zij zich op eerste kerstdag over kunnen geven aan hun rust.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.