Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Crisis of niet, ondernemer geeft kerstpakket

22 december 2011 - Driekwart van de bedrijven geeft dit jaar een kerstpakket geven aan hun medewerkers. Slechts zes procent van de bedrijven doet dat niet. Van de bedrijven die dit jaar een kerstpakket geeft, zegt bovendien slechts negen procent dat het om een lager bedrag per medewerker gaat dan vorig jaar.

Gemiddeld geeft een bedrijf in 2011 in totaal 174 euro uit aan de kerstpakketten. Dit resulteert in een slordige 50 miljoen euro voor het gehele Nederlandse bedrijfsleven.
Dit komt naar voren uit een recente meting van het vijf-minutenpanel van Stratus Marktonderzoek

Bedragen
Ondanks de financiële crisis geeft 78 procent van het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar een kerstpakket aan hun medewerkers. Aan de ondernemers die geen kerstpakket geven dit jaar (22 procent) is gevraagd of men dit vorig jaar wel heeft gedaan. Iets meer dan een kwart van deze ondernemers geeft hierop een positief antwoord. Dit komt overeen met zes procent van alle bedrijven. Van de ondernemers die dit jaar wel een kerstpakket geven, zegt negen procent per medewerker een lager bedrag uit te geven dan vorig jaar, 80 procent geeft ongeveer hetzelfde uit en elf procent geeft een hoger bedrag per medewerker. 

Fiscale regels
De fiscale regels rond kerstpakketten zijn nauwelijks van invloed. Allereerst blijkt dat slechts één op de vijf ondernemers goed op de hoogte is van de huidige fiscale regels rond kerstpakketten. Verder blijkt dat van deze groep 30 procent aangeeft dat deze regels invloed uitoefenen op hun kerstpakkettengift. Op de vraag waaruit het kerstpakket bestaat, blijkt de traditionele doos met levensmiddelen nog steeds bovenaan te staan. Wel wordt vaker vermeld dat het duurzame levensmiddelen betreft. Een veel gebruikt alternatief voor het traditionele kerstpakket zijn (digitale) bestedingsbonnen. 

Kerstkaart, kerstgeschenk, uit eten

De helft van het Nederlandse bedrijfsleven stuurt in 2011 een kerstkaart of -wensen per post of per e-mail naar hun klanten. Iets meer dan een kwart van de ondernemers stuurt dit jaar een kerstgeschenk naar de klanten. Echt spannend zijn deze kerstgeschenken niet: de meerderheid stuurt één of meerdere flessen wijn. Aan de grote groep ondernemers die geen kerstgeschenk stuurt (78 procent) is vervolgens gevraagd of men dit vorig jaar wel heeft gedaan. Eén op de vijf ondernemers geeft hierop een positief antwoord. Dit komt overeen met elf procent van alle bedrijven in Nederland. Het wordt in december weer een drukke periode voor de horeca. Eén derde van de bedrijven geeft aan in december uit eten te gaan met het personeel.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.