Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Startupbootcamp geeft startende tech-ondernemers duw in de rug

16 december 2011 - ‘Startupbootcamp Amsterdam’ gaat vanuit de hoofdstad de komende drie jaar elk jaar tien internationale tech starters helpen hun bedrijf uit te bouwen met hulp van 100 ervaren mentoren. Media- en tech ondernemers Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw gaan het project leiden.

Andere aandeelhouders zijn onder andere Vodafone, Boer & Croon en entrepreneurs Kees Zegers (oprichter Nu.nl), Derk Haank (CEO Springer) en Willem Middelkoop (journalist en belegger) 

Geef u op
Startende (online en mobile) ondernemers in de tech en media –wereld worden via startupbootcamp.org uitgenodigd een uitgebreide beschrijving van hun bedrijf en zichzelf te geven. Daarna volgt een streng selectieproces waarna tien starters overblijven. Deze worden uitgenodigd in maart naar Amsterdam te komen om deel te nemen aan het drie maanden durende accelerator programma van Startupbootcamp.
Cash en begeleiding
De starters ontvangen - in ruil voor een aandelenpercentage - ieder maximaal 17.000 euro cash plus drie tot zes maanden gratis kantoorruimte, juridische en fiscale assistentie en een intensieve begeleiding door meer dan 100 lokale en internationale mentoren die ieder tot de top in hun vakgebied behoren.
De deelnemers wordt ook geleerd hoe ze hun bedrijf op demo dag - in de laatste week van het drie maanden durende traject - moeten presenteren aan een zaal vol met venture capitalists en Angel investeerders om zo ook na Startupbootcamp Amsterdam verdere financiering veilig te stellen. Startupbootcamp Amsterdam begint op 9 april 2012. 

Vestigingen over de wereld
Hendriks en De Zeeuw werken nauw samen met de overige Startupbootcamp vestigingen, o.a. in Kopenhagen en Dublin, met Chinacellerator in China en Techstars in de Verenigde Staten. De diverse programma's wisselen onder andere kennis over technologie, startups, ervaring en mentoren uit.
Het model is ontwikkeld door Techstars in de VS en is daar al zes jaar erg succesvol.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.