Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

EU in actie voor betere kredietverlening MKB

13 december 2011 - De Europese Commissie komt met een actieplan om het mkb betere toegang tot financiering te geven. Dat plan omvat een versterkte financiële ondersteuning uit de EU-begroting en door de Europese Investeringsbank, plus een voorstel tot uniforme regels voor durfkapitaalfondsen.

Dit schrijft PleinPlus op basis van berichtgeving van de Europese Commissie. Voor de versterking van het concurrentievermogen en de groeimogelijkheden van kleine en middelgrote ondernemingen is toegang tot financiering van levensbelang, helemaal nu. 

Europees durfkapitaal

De nieuwe verordening zal het voor verschaffers van durfkapitaal gemakkelijker maken om in heel Europa investeringsmiddelen te werven voor startende bedrijven. Het principe is als volgt: mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan elke gekwalificeerde fondsbeheerder in heel de EU kapitaal bijeenbrengen onder de noemer ‘Europees durfkapitaalfonds’. Deze fondsbeheerders hoeven dus niet langer aan ingewikkelde, van lidstaat tot lidstaat verschillende eisen te voldoen. Hierdoor zullen durfkapitaalfondsen voor een grotere kapitaalinbreng kunnen zorgen.


Bron: Pleinplus Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.