Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 oktober 2010
 

Test helpt uw merk te versterken

 
 

Om bedrijven te helpen hun identiteit te versterken, is deze week de site www.bedrijfspersoonlijkheid.nl gelanceerd. Wie op de site een test doet, ontdekt het 'archetype' dat zijn onderneming drijft.

Archetypes zijn universele persoonlijkheden die een belangrijke rol spelen bij het positioneren van merken. 

Herkenbaarheid
"Wie zijn bedrijfspersoonlijkheid kent én er vanuit handelt, is herkenbaarder voor klanten. Het onderstreept uw relevantie en versterkt uw onderscheid, de pijlers onder sterke merken. Een consequent doorgevoerde bedrijfspersoonlijkheid raakt dan ook alle aspecten van een organisatie," licht Rob Bosveld toe. Bosveld is een van de initiatiefnemers van de website. 

Archetypes
Bedrijfspersoonlijkheid.nl maakt gebruik van het Archetype-model zoals dat in de vorige eeuw is ontwikkeld door psycholoog Carl Jung. Elk bedrijf is betrouwbaar, betrokken en professioneel. Met dat soort kernwaarden onderscheidt u zichzelf dus niet voldoende. Door te praten over de bedrijfspersoonlijkheid komt u makkelijker tot een gemeenschappelijk gedragen zelfbeeld. Als u een sterk merk wilt worden, moet u natuurlijk allereerst over een uitstekend product en een doordacht businessmodel beschikken. Maar u hoeft niet groot te zijn om te gaan denken als een sterk merk. Hoe beter u weet wie u zelf bent, hoe beter u dat kunt overbrengen aan uw klanten, hoe herkenbaarder u wordt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken