Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer kan heel wat leren van topcrimineel

5 december 2011 - Eigenlijk verschilt een succesvol bedrijf niet heel erg veel van een succesvolle criminele organisatie. Dat heeft de Belg Nick de Mey ook door. Tijdens workshops leert hij ondernemers de fijne kneepjes van het criminele vak, zo ontdekte BNR.nl.

Er zijn meerdere overeenkomsten. Wat dacht u van het verslaafd maken van uw klant? Heroïne is hier een extreem voorbeeld van, maar eigenlijk werkt een espressoverslaving exact hetzelfde. U verleidt uw klant met een gratis voorproefje en een mooi apparaat, en hij blijft terugkomen voor meer. 

Franchise
Franchiseformules vertonen op hun beurt een aantal opvallende vergelijkingen met maffiastructuren. Toch iets om u in te verdiepen, gezien het enorme succes van bijvoorbeeld McDonalds. 

Persoonlijkheid
Tenslotte deelteen topondernemer opvallend veel karaktereigenschappen met een maffiabaas, denk aan overzicht, overwicht, (snel) knopen door kunnen hakken en visie.


Bron: BNR Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Petra

5-12-2011 10:57  |  

Goh hebben ze t door? Dat is een goeie!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.