Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB krijgt in 2012 minder krediet

2 december 2011 - Minder economische groei, een eurocrisis die leidt tot grote voorzichtigheid en banken die hun kapitaalbuffers moeten opkrikken om te voldoen aan nieuwe internationale regels. Slechts nieuws voor middelgrote en kleine ondernemers, want hierdoor maken ze in 2012 minder kans op kredieten van banken.

De financiering van Nederlandse banken aan het Midden- en Kleinbedrijf daalt volgend jaar met zo'n twintig procent, zo stelt economisch adviseur Jan van de Poel in het Financieele Dagblad. Ook woordvoerders van ABN Amro en ING erkennen dat de kredietverstrekking aan het MKB zal afnemen in 2012.


Bron: Z24 Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Lycia Bakker

28-12-2011 13:22  |  

Gelukkig kan het MKB ook bij andere kredietverleners terecht. Zoals bij Start Foundation. Deze sociale investeerder stelt Baanbreker Kredieten beschikbaar aan bedrijven die aan de slag zijn/willen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.