Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 november 2011
 

Retailsector gaat massaal gebruik maken van mobiele applicaties

 
 

Mobiele applicaties zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de consument. Ook het bedrijfsleven maakt inmiddels op grote schaal gebruik van mobiele oplossingen. Zo ook in de retailsector.

Uit een inventarisatie van COOLProfs blijkt dat een kwart van de retailers serieus van plan is op korte termijn een mobiele applicatie op de winkelvloer in te voeren, teneinde de dienstverlening richting de consument te verbeteren. 

Grootste uitdaging
Directeur Gene Hall van Gartner noemde het tijdens het onlangs gehouden Gartners Symnposium/ITxpo in Barcelona al de grootste uitdaging die de IT-wereld op zijn kop gaat zetten: de doorbraak van mobiele platformen. De opkomst van mobiele oplossingen is natuurlijk geen verrassing. Maar de snelheid waarmee dit gebeurt volgens Gartner wel. Over twee jaar zal het gebruik van apparaten met een lichtgewicht besturingssysteem dat van het aantal pc-achtigen overtreffen, zo luidt de verwachting van Gartner. 

Onderzoek
COOLProfs signaleert dat deze tendens naar mobiele oplossingen ook opgeld doet voor de retailsector in Nederland. Uit eigen onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart van de retailers serieus overweegt een mobiele oplossing in te voeren. Bedrijven in de retailsector kiezen voor een mobiele oplossing vanwege de mogelijkheid altijd en overal over de meest actuele informatie te beschikken, de primaire processen op de winkelvloer te verbeteren en op transparante wijze met de klant te communiceren. Dit is nodig, omdat de consument steeds minder merkvast wordt en meer service minded. Hij verwacht direct een eenduidig antwoord op vragen over producten, prijzen en levertijden. De opkomst van slimme mobiele platformen maakt dit mogelijk. 

Pertinent oneens

COOLProfs is het overigens pertinent oneens met de bewering van Gartner dat de massale adoptie van mobiele oplossingen de architecturen die de afgelopen twintig jaar zijn ontstaan in één keer ouderwets maakt. Eric ten Harkel, directeur van COOLProfs: "Het zou ontzettend zonde zijn bedrijfskritische systemen die altijd prima hebben voldaan en doorgaans zeer stabiel zijn in een keer af te schrijven. Totaal onnodig bovendien. Door de toepassing van web services kan de functionaliteit van bestaande back-office systemen namelijk eenvoudig worden ontsloten. Het bestaande systeem blijft intact, terwijl tegelijkertijd de functionaliteit in een mobiele oplossing beschikbaar komt."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken