Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Urencriterium verdwijnt

22 november 2011 - Om voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking te komen, hoeft u straks niet meer te voldoen aan het urencriterium. In plaats daarvan komt er straks een omzetcriterium. De Tweede Kamer heeft hiervoor een motie aangenomen, zo meldt onder andere Rendement.nl.

In het Belastingplan 2012 was al een wijziging opgenomen voor de zelfstandigenaftrek. Op dit moment is de hoogte van de zelfstandigenaftrek afhankelijk van de hoogte van uw winst. Dit schijvensysteem maakt in 2012 plaats voor een vaste basisaftrek van 7.280 euro. 

Omzetcriterium
Om voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking te komen, moet u nu nog minimaal 1.225 uren aan uw onderneming besteden. Dit leidt tot veel administratieve rompslomp en vaak tot discussie met de Belastingdienst. Het omzetcriterium is stukken eenvoudiger. Dit houdt bijvoorbeeld in dat ondernemers met een omzet van 10.000 euro of meer een volledige zelfstandigenaftrek ontvangen en ondernemers met een omzet van 5.000 euro de helft van de zelfstandigenaftrek.
Het kabinet komt volgend jaar met een uitgewerkt voorstel.


Bron: Rendement.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.