Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 oktober 2018

Meerderheid mkb’ers is maatschappelijk betrokken

Een grote meerderheid van de Nederlandse mkb’ers toont actief zijn maatschappelijke betrokkenheid. Maar liefst 75 procent van de ondernemers draagt op verschillende wijzen een steentje bij aan de maatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.

Lees verder »  Reageer »
22 oktober 2018

Helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI onder 1271 Nederlanders van achttien jaar en ouder in loondienst.

Lees verder »  Reageer »
19 oktober 2018

Teams komen met betere ideeŽn dan individuen

Om concurrerend te blijven, moeten bedrijven innoveren. Een van de beste manieren om dat te doen, is medewerkers aan te moedigen om ideeën te ontwikkelen. Het is gebruikelijk om voor de ontwikkeling van ideeën teams samen te stellen, maar als mensen de keuze krijgen, werken ze vaak liever alleen.

Lees verder »  2 reacties »
19 oktober 2018

Top tien brandoorzaken bij bedrijven

Menselijke handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven.

Lees verder »  Reageer »
19 oktober 2018

Bedrijvigheid ruim 26 procent hoger in derde kwartaal 2018

De groei van de Nederlandse bedrijvigheid lag tijdens het derde kwartaal van 2018 26,1 procent hoger in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar. Het aantal faillissementen is met 2,5 procent gedaald en daarnaast zijn er 17,4 procent minder bedrijven opgeheven.

Lees verder »  Reageer »
19 oktober 2018

EPA: 'Jaguar I-Pace moet zich schamen qua efficiŽntie'

De Jaguar I-Pace krijgt de handen goed op elkaar. Het model oogt aantrekkelijk, voelt luxueus, is snel en bovenal elektrisch. De I-Pace wordt zelfs zo goed ontvangen dat de Britten nu peinzen om misschien maar een 100% EV-merk te worden, net zoals Tesla. Waarom ook niet? Al is er dan nog wel serieus werk aan de winkel volgens de EPA. Zo efficiŽnt is de I-Pace namelijk helemaal niet volgens metingen van het federale agentschap van de Verenigde Staten, dat belast is met de bescherming van de volksgezondheid en de bescherming van het milieu.

Lees verder »  Reageer »
19 oktober 2018

Richtprijs Porsche Taycan en Mission E Cross in productie

Porsche maakt zich stilaan op voor een nieuw hoofdstuk. De Mission E, de maagdelijk witte conceptcar die in 2015 werd voorgesteld in Frankfurt, wordt zijn eerste elektrische productieauto. In z'n definitieve vorm zal hij Taycan heten. En dit is wat 'ie ongeveer gaat kosten.

Lees verder »  Reageer »
18 oktober 2018

Waar gaat het heen met blockchain?

Geen enkele markt fluctueerde de laatste jaren meer dan die van de cryptocurrencies. Het afgelopen jaar begon sterk met de hoogste waardering in januari, maar al snel stortte de markt in, met in april het dieptepunt.

Lees verder »  3 reacties »
18 oktober 2018

Ondernemers kunnen financieel voordeel halen uit investeringsregelingen en beleggingen

Vandaag de dag kunnen ondernemers nog steeds heel wat financiële voordelen halen uit hun investeringen en beleggingen. Belangrijk is echter wel dat ze rekening houden met de diverse bestaande investeringsregelingen.

Lees verder »  1 reactie »
18 oktober 2018

Smart vanaf 2019 alleen nog elektrisch

Waar Jaguar nog over zit te dubben, heeft het Smart al definitief besloten: het kleine merk zal binnenkort enkel nog maar volledig elektrische auto's aanbieden.

Lees verder »  Reageer »
17 oktober 2018

Bedrijfsleven gebaat bij hulp ethische hackers

De maatregelen die Nederlandse bedrijven nemen om zich te beschermen tegen cybercrime zijn ontoereikend. Volgens branchevereniging Cyberveilig Nederland kan het inzetten van ethische hackers een belangrijke oplossing zijn om zich beter te wapenen tegen de risico’s en voor het verbeteren van de informatiebeveiliging.

Lees verder »  Reageer »
17 oktober 2018

Bedrijven nog zoekend naar beveiliging tegen digitale fraude

Acht procent van de Nederlandse bedrijven is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van digitale fraude. Maar liefst 62 procent hiervan is slachtoffer van phishing - via de mail of telefoon. Ransomware volgt daarna en is voor één op de vijf ondernemers de oorzaak.

Lees verder »  Reageer »
17 oktober 2018

Maak officieel kennis met de BMW X7

Range Rover, Mercedes-Benz GLS en zelfs Bentley Bentayga maak de borst maar alvast nat. BMW presenteert haar grootste SUV en meest luxueuze model ooit: de X7. Een eerste blik op deze kolos uit Mŗľnchen die vanaf begin volgend jaar te koop zal zijn.

Lees verder »  Reageer »
16 oktober 2018

Slechte klantenservice kost miljarden

De kosten van slechte klantenservice bedragen jaarlijks drie miljard in Nederland. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door Lopes Slot. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de financiële sector en telecommunicatie bedrijven jaarlijks veel omzet verliezen door slechte klantenservice.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 381
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De wereld verandert. Maar wat gaat de toekomst brengen en hoe bepaalt dat je business? Wat verwachten klanten van je, nu ze 24/7 online zijn? Hoe kun je profiteren van duurzame vernieuwing? Hoe gebruik je de kracht van online platformen om je klanten te bereiken? En hoe kun je je bedrijf laten groeien zonder mensen aan te nemen? Dát zijn vragen waar ondernemers juist nu het antwoord op zoeken.
Lees verderMeer boeken