Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
6 oktober 2020
 

Werkend Nederland viert de kracht van diversiteit

 
 

Op dinsdag 6 oktober is het Diversity Day en viert werkend Nederland de kracht van diversiteit en inclusie (D&I) op de werkvloer. Bedrijven organiseren dan activiteiten om de positieve effecten van een gemêleerd personeelsbestand te laten zien. Aandacht voor het thema is noodzakelijk, gezien onderwerpen zoals het vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven dat 1 januari van kracht wordt, discriminatie op de arbeidsmarkt voor mensen met een migratieachtergrond en het lage aantal mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer. De focus ligt op de meerwaarde van een bedrijfsklimaat waar ruimte is voor verschil en medewerkers zichzelf kunnen zijn.


De bedrijven die deelnemen aan Diversity Day zetten inclusie hoog op hun agenda. Zo organiseert ABN AMRO vijftig sessies rondom D&I tijdens een ‘Diversity Week’, lanceert KPN Nederland een game over inclusie en gaan collega’s bij de gemeente Rotterdam met elkaar in gesprek aan dialoogtafels. Naast grote partijen doen op 6 oktober ook veel mkb-bedrijven mee aan Diversity Day. Op Diversity Day zetten werkgevers een stap in de goede richting; de stip op de horizon is een arbeidsmarkt waarop een ieders talenten worden gewaardeerd en benut.
 
Diversity Day
Diversity Day is een initiatief van Diversiteit in Bedrijf. Diversiteit in Bedrijf richt zich op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het maakt deel uit van de ondersteunende infrastructuur van de Sociaal-Economische Raad (SER) die bedrijven actief helpt bij het opzetten, uitvoeren en monitoren van hun diversiteitsplannen.
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
De kracht van een kerstpakket
Steeds meer bedrijven kiezen er voor om hun personeel met een mooi gebaar te bedanken voor hun inzet.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken