Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Boeken
28 februari 2019

Duurzame bedrijfsvoering

Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 

Behandeld worden o.a.:
- Het ontwikkelen van nieuwe duurzame businessmodellen
- Investeringsselectie met oog op een duurzame bedrijfsvoering
- Peer to peer-financiering, zoals crowdfunding en kredietunies
- Instrumenten op het gebied van supply chain finance
- Methodisch werken om tot échte sociale ecologische en financiële verbeteringen te komen
- Duurzaam verbeteren van bedrijfsprocessen via methoden als Lean Six Sigma, Theory of Contraints en Quick response manufacturing
- Duurzaam risicobeleid
- Sturen op duurzaamheid vanuit het gedachtengoed ‘integrated thinking’
- Rapporteren over de zes ‘capitals’ in het kader van ‘integrated reporting’

De heldere schrijfwijze en de vele voorbeelden maken het mogelijk meteen te beginnen met het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Dit boek is zowel geschikt voor managers, controllers en beleidsmedewerkers van profit- en non-profitorganisaties als voor studenten van opleidingen op het gebied van economie en bedrijfskunde, zoals Accountancy, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Bedrijfskunde MER Technische Bedrijfskunde, Logistiek, Commerciële Economie en Facility Management.

Goed bestuur, de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en ethische kwesties komen aan de orde. Verder bespreekt het boek nieuwe bedrijfseconomische en bedrijfskundige instrumenten, zoals crowdfunding, intellectueel kapitaal en sociaal kapitaal. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de investeringsselectie en de toepassing van de productiefilosofie Lean dusdanig aangepast kunnen worden dat ook op ecologisch en sociaal gebied een goede prestatie geleverd kan worden.

Bestellen? Klik hier.
 
Doorsturen »   RSS »   Nieuwsbrief »   

 
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken