Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
30 augustus 2012

Jaguar XFR zoekt nieuwe grenzen op

Nu is de Britse supersedan altijd al rap geweest, vanaf heden gaat het allemaal nog iets sneller. Een nieuw optiepakket haalt namelijk een streep door de ongeschreven wet van gelimiteerde topsnelheden.

Jaren geleden is er door een groep (premium-)fabrikanten onderling afgesproken om al hun reguliere modellen te begrenzen op 250 km/h. Zodoende werd een snelheidswedstrijd vermeden en kon men het ontwikkelbudget aan andere zaken besteden. Jaguar heeft zich altijd netjes aan deze overeenkomst gehouden maar heeft er nu blijkbaar genoeg van.

Speed Pack
De XFR hoeft dankzij zijn 510 pk namelijk weinig moeite te doen om de 250 km/h te bereiken. En wie wil er nu in een supersedan rijden die zijn potentieel niet volledig kan benutten? Bij Jaguar bedachten ze daarom het optionele Speed Pack. Naast een nieuwe Spoiler en Aero-Splitter als visuele cue’s vindt de belangrijkste wijziging plaats in het motormanagement. De limiet wordt namelijk verhoogd naar 280 km/h en daarmee knal je op de Autobahn toch mooi elke AMG, RS en M voorbij. Nou ja, tenzij die ook de begrenzer hebben laten verwijderen, want ook de Duitsers bieden een dergelijk pakket tegenwoordig aan. Om de nieuwe topsnelheid comfortabel te bereiken heeft Jaguar overigens de afstelling van de versnellingsbak veranderd en de motor ook lichtelijk onder handen genomen.

XFR-S
Voor wie 510 pk en 280 km/h toch echt te min is komen de Britten ook nog met een XFR-S. Met naar schatting 550 pk moet dit een echte M5-killer worden die naar verluidt zelfs pas bij 290 km/h in de begrenzer schiet. De sprint naar 100 km/h zal naar verwachting slechts 4,5 seconden in beslag nemen. Genoeg spektakel dus om naar uit te kijken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken