Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
30 augustus 2012

Jaguar XFR zoekt nieuwe grenzen op

Nu is de Britse supersedan altijd al rap geweest, vanaf heden gaat het allemaal nog iets sneller. Een nieuw optiepakket haalt namelijk een streep door de ongeschreven wet van gelimiteerde topsnelheden.

Jaren geleden is er door een groep (premium-)fabrikanten onderling afgesproken om al hun reguliere modellen te begrenzen op 250 km/h. Zodoende werd een snelheidswedstrijd vermeden en kon men het ontwikkelbudget aan andere zaken besteden. Jaguar heeft zich altijd netjes aan deze overeenkomst gehouden maar heeft er nu blijkbaar genoeg van.

Speed Pack
De XFR hoeft dankzij zijn 510 pk namelijk weinig moeite te doen om de 250 km/h te bereiken. En wie wil er nu in een supersedan rijden die zijn potentieel niet volledig kan benutten? Bij Jaguar bedachten ze daarom het optionele Speed Pack. Naast een nieuwe Spoiler en Aero-Splitter als visuele cue’s vindt de belangrijkste wijziging plaats in het motormanagement. De limiet wordt namelijk verhoogd naar 280 km/h en daarmee knal je op de Autobahn toch mooi elke AMG, RS en M voorbij. Nou ja, tenzij die ook de begrenzer hebben laten verwijderen, want ook de Duitsers bieden een dergelijk pakket tegenwoordig aan. Om de nieuwe topsnelheid comfortabel te bereiken heeft Jaguar overigens de afstelling van de versnellingsbak veranderd en de motor ook lichtelijk onder handen genomen.

XFR-S
Voor wie 510 pk en 280 km/h toch echt te min is komen de Britten ook nog met een XFR-S. Met naar schatting 550 pk moet dit een echte M5-killer worden die naar verluidt zelfs pas bij 290 km/h in de begrenzer schiet. De sprint naar 100 km/h zal naar verwachting slechts 4,5 seconden in beslag nemen. Genoeg spektakel dus om naar uit te kijken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken