Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
10 september 2019

Nieuwe Audi RS 7 Sportback is niet leverbaar met subtiliteit

De BMW M8 Gran Coupé is er nog niet, maar concurrentie heeft-ie alvast wel. Audi presenteerde op de IAA in Frankfurt deze RS 7 Sportback. Net als de vorige maand gelanceerde RS 6 Avant heeft hij een 600 pk sterke V8 onder de kap.

Het blok is 4,0 liter groot en wordt naar 600 pk en 800 Nm opgezweept door twee turbo's. De RS 7 Sportback maakt in 3,7 seconden gehakt van de sprint naar 100 km/h en heeft maar liefst drie verschillende topsnelheden. Je kunt kiezen als koper: wil je de begrenzer op 250 km/h, 280 km/h of 305 km/h.

Quattro-vierwielaandrijvingZoals het een hete Audi betaamt, heeft de RS 7 Sportback Quattro-vierwielaandrijving. Het systeem stuurt in de basis 60 procent van de aandrijfkrachten naar de achteras, maar dat kan variëren van 85 procent achter naar 70 procent voor. Schakelen gaat met een achttraps automaat met dubbele koppeling.

Koolstofkeramische remmenStandaard heeft de RS 7 Sportback luchtvering, die de vierdeurs coupé op hoge snelheid nog dichter bij het asfalt legt. De optielijst is lang, met daarop onder meer koolstofkeramische remmen en vierwielbesturing. Subtiliteit is niet leverbaar, want de RS 7 Sportback staat altijd onvervalst agressief op zijn 21-inch lichtmetalen wielen, met een knoeperd van een achterdiffuser en twee dikke uitlaten.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken