Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
9 september 2019

Kan de Bugatti Chiron Super Sport 300+ ook 490 km/h halen?

Opeens, uit het niets, brak Bugatti vorige week door de 490 km/h-barrière. Een officieel record is het niet – daarvoor had de Chiron twee runs moeten doen, in plaats van één – maar niettemin is het wel een indrukwekkende prestatie natuurlijk. En de auto zelf? Die kun je nu kopen.

Althans, als je 3,5 miljoen euro, exclusief belastingen, te besteden hebt. Want zoveel gaat de Chiron Super Sport 300+ kosten. Hij oogt behoorlijk hetzelfde als de 'recordbreker', met zijn zwart-oranje kleurenschema en verlengde achterzijde.

Geen begrenzerHet exemplaar dat een topsnelheid van precies 490,484 km/h haalde, had geen passagiersstoel, was uitgerust met een rolkooi en had natuurlijk geen begrenzer. Want de 'gewone' Chiron is ondanks zijn vermogen van 1500 pk afgeregeld op 420 km/h. Meer zouden de banden niet aankunnen.

Topsnelheid van 440 km/hDe Chiron Super Sport 300+ heeft wel een passagiersstoel, maar geen rolkooi. Zijn 8,0-liter W16 met vier turbo's levert 1600 pk (100 pk meer dan in de Chiron dus), maar is niet de vrije loop gelaten. Naar verluidt heeft Bugatti de begrenzer gelaten waar hij zat, maar wel opgeschroefd naar 440 km/h.

Toegang tot testcircuitHet Engelse Top Gear zegt opgevangen te hebben dat de Chiron Super Sport 300+ ook zonder beteugeling te bestellen is. Dan moet je er een rolkooi bijnemen en krijg je van Bugatti zelfs toegang tot het testcircuit Ehra-Lessien, waar coureur Andy Wallace vorige week bijna 500 km/h ging.

Slechts dertig stuksBugatti bouwt niet meer dan dertig exemplaren van de Chiron Super Sport 300+, voor een prijs van minimaal 3,5 miljoen euro, exclusief belastingen. Alle dertig zullen in zwart en oranje worden gespoten, net als eerder de Veyron Super Sport.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken