Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
9 september 2019

Kan de Bugatti Chiron Super Sport 300+ ook 490 km/h halen?

Opeens, uit het niets, brak Bugatti vorige week door de 490 km/h-barrière. Een officieel record is het niet – daarvoor had de Chiron twee runs moeten doen, in plaats van één – maar niettemin is het wel een indrukwekkende prestatie natuurlijk. En de auto zelf? Die kun je nu kopen.

Althans, als je 3,5 miljoen euro, exclusief belastingen, te besteden hebt. Want zoveel gaat de Chiron Super Sport 300+ kosten. Hij oogt behoorlijk hetzelfde als de 'recordbreker', met zijn zwart-oranje kleurenschema en verlengde achterzijde.

Geen begrenzerHet exemplaar dat een topsnelheid van precies 490,484 km/h haalde, had geen passagiersstoel, was uitgerust met een rolkooi en had natuurlijk geen begrenzer. Want de 'gewone' Chiron is ondanks zijn vermogen van 1500 pk afgeregeld op 420 km/h. Meer zouden de banden niet aankunnen.

Topsnelheid van 440 km/hDe Chiron Super Sport 300+ heeft wel een passagiersstoel, maar geen rolkooi. Zijn 8,0-liter W16 met vier turbo's levert 1600 pk (100 pk meer dan in de Chiron dus), maar is niet de vrije loop gelaten. Naar verluidt heeft Bugatti de begrenzer gelaten waar hij zat, maar wel opgeschroefd naar 440 km/h.

Toegang tot testcircuitHet Engelse Top Gear zegt opgevangen te hebben dat de Chiron Super Sport 300+ ook zonder beteugeling te bestellen is. Dan moet je er een rolkooi bijnemen en krijg je van Bugatti zelfs toegang tot het testcircuit Ehra-Lessien, waar coureur Andy Wallace vorige week bijna 500 km/h ging.

Slechts dertig stuksBugatti bouwt niet meer dan dertig exemplaren van de Chiron Super Sport 300+, voor een prijs van minimaal 3,5 miljoen euro, exclusief belastingen. Alle dertig zullen in zwart en oranje worden gespoten, net als eerder de Veyron Super Sport.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken