Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
9 september 2019

En dat is open Ferrari nummer twee: de F8 Spider

Goed, hij heet dus niet Ferrari V8 Spider, maar simpelweg F8 Spider. Dit is de open versie van de F8 Tributo, die een doorontwikkeling is van de 458 en 488 Spider.

In die zin kunnen we kort houden, want het enige verschil met de F8 Tributo zit hem eigenlijk in het dak. Dat vouwt zich dubbel en wordt in 14 seconden weggestouwd achter de stoelen. Dat kan tot een snelheid van 45 km/h.

Meer dan 700 pkVoor de aandrijving zorgt dezelfde 3,9-liter twinturbo V8 als in de F8 Tributo. Het blok is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling en produceert 720 pk en 770 Nm, waarmee de F8 Spider in 2,9 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat. Zijn top ligt op 340 km/h.

Ferrari V12 SpiderFerrari lanceert deze week overigens nog een tweede open model: de 812 GTS, die vorige week al gelekt is. Simpel gezegd is dat de cabriovariant van de 812 Superfast. Dat betekent dus dat er een atmosferische 6,5-liter V12 in de neus ligt. Een krachtbron die goed is voor 800 pk en 718 Nm.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken