Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
9 september 2019

En dat is open Ferrari nummer twee: de F8 Spider

Goed, hij heet dus niet Ferrari V8 Spider, maar simpelweg F8 Spider. Dit is de open versie van de F8 Tributo, die een doorontwikkeling is van de 458 en 488 Spider.

In die zin kunnen we kort houden, want het enige verschil met de F8 Tributo zit hem eigenlijk in het dak. Dat vouwt zich dubbel en wordt in 14 seconden weggestouwd achter de stoelen. Dat kan tot een snelheid van 45 km/h.

Meer dan 700 pkVoor de aandrijving zorgt dezelfde 3,9-liter twinturbo V8 als in de F8 Tributo. Het blok is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling en produceert 720 pk en 770 Nm, waarmee de F8 Spider in 2,9 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat. Zijn top ligt op 340 km/h.

Ferrari V12 SpiderFerrari lanceert deze week overigens nog een tweede open model: de 812 GTS, die vorige week al gelekt is. Simpel gezegd is dat de cabriovariant van de 812 Superfast. Dat betekent dus dat er een atmosferische 6,5-liter V12 in de neus ligt. Een krachtbron die goed is voor 800 pk en 718 Nm.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken