Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Subtiele facelift voor de Audi A5/S5 is subtiel

5 september 2019 - Die Sport Quattro-sleuven boven de nieuwe Audi-grillen worden steeds kleiner. Op de A1 Sportback zijn ze nog duidelijk zichtbaar, op de R8 al iets minder en op deze opgefriste A5 al nauwelijks meer.

Audi heeft in een keer de hele zwik vernieuwd: de A5 Coupé, Cabriolet, Sportback, S5 Coupé en S5 Sportback. Zoals gezegd, ze zijn te herkennen aan de minuscule luchtopeningen boven de bekende single frame-grille. Ze worden geflankeerd door nieuwe koplampen en anders gestileerde bumpers. Op de A5-modellen monteert Audi nu trapeziumvormige uitlaatmonden. Led-verlichting voor en achter is nu standaard.

Mild hybrid-systeemDe enige andere wijzigingen hebben betrekking op het MMI-systeem, dat werkt met een 10,1-inch aanraakscherm. Onder de motorkap liggen motoren die ondersteuning krijgen van een 48-volt mild hybrid-systeem, dat de brandstofmotor onmerkbaar kan uitzetten en weer inschakelen. Audi levert de A5/S5 altijd met een automatische zeven- of zestraps transmissie. De gefacelifte modellen staan in januari bij de dealers.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.