Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW Frankrijk eert 2002 Turbo met speciale M2 Competition

29 april 2019 - BMW Frankrijk heeft een greep in het M-assortiment gedaan en zo de M2 Competition aangekleed tot een eerbetoon aan de roemruchte 2002 Turbo. De M2 Competition Heritage komt in een oplage van slechts veertig exemplaren op de markt.

Het is dit jaar vijfenveertig jaar geleden dat BMW de 2002 Turbo onthulde. Die had de motor uit de 2002 tii, maar dan met een turbocompressor van KKK erop. Het resultaat was een vermogen van 170 pk en 240 Nm koppel. De 2002 Turbo ging in minder dan 7 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalde een topsnelheid van 210 km/h. In twee jaar tijd zijn er niet meer dan 1672 gebouwd.

M-stripingFlink meer dan van de M2 Competition Heritage dus. De creatie van BMW Frankrijk is te herkennen aan de bekende M-striping van de 2002 Turbo en de opdruk 'Heritage' op de koolstofvezel achterspoiler. Hij is alleen in Frankrijk leverbaar en kost 75.000 euro. Daar kunnen wij Nederlanders alleen maar van dromen, want bij ons kost een 'gewone' M2 Competition al 99.995 euro.

Twinturbo zescilinderhartOnderhuids bleef alles bij hetzelfde. Voorin klopt dus nog steeds een twinturbo zescilinderhart met 410 pk en 550 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een M DCT-transmissie met dubbele koppeling. Prestaties? De M2 Competition Heritage gaat in 4,2 seconden naar 100 km/h en haalt een begrensde top van 280 km/h.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.