Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
26 april 2019

DS 3 en DS 7 Crossback E-Tense zijn lichtelijk aan de prijs

CitroŽn begon voortvarend met zijn submerk DS. De DS 3, 4 en 5 kwamen kort na elkaar op de markt, maar daarna bleef het relatief stil. Nu moeten de nieuwe DS 3 Crossback en DS 7 de kar trekken. Deze E-Tense-uitvoeringen moeten daarbij helpen. Maar ze zijn wel aan de prijs.

Om met de DS 3 Crossback E-Tense te beginnen. De volledig elektrische crossover staat op hetzelfde platform als de aankomende Peugeot e-208 en wordt aangedreven door een 136 pk en 260 Nm leverende elektromotor. Onder het inzittendencompartiment ligt een 50 kWh-batterij, waarmee de DS 3 Crossback een WLTP-bereik van maximaal 320 kilometer haalt.

Kia en HyundaiDaarmee blijft de Fransman achter bij andere elektrische crossovers als de Kia e-Niro en de Hyundai Kona Electric, die allebei rond de 450 kilometer actieradius zitten. Bovendien zijn de twee goedkoper dan de DS 3 Crossback. De Kia kost minimaal 42.510 euro en de Hyundai begint bij 40.995 euro. DS wil minstens 43.190 euro voor de 3 Crossback E-Tense. Wat dat betreft moet hij het vooral hebben van zijn bijzondere uiterlijk, zijn premium-achtige uitstraling en zijn aankleedmogelijkheden.

Plug-in hybrideDe DS 7 Crossback E-Tense dan. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is dat geen elektrische SUV. Onder zijn imposante carrosserie ligt een plug-in hybride-aandrijflijn met een gecombineerd vermogen van 300 pk en 450 Nm koppel. Dankzij een 13,2 kWh-batterij kan hij zo'n 50 kilometer op elektrokracht alleen rijden. De prijslijst van de DS 7 Crossback E-Tense begint bij 58.307 euro. Ter vergelijking: de Volvo XC40 T5 Twin Engine zit tussen de 46.995 en 50.495 euro.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Harm  |   | 
6-05-2019
 | 
16:42 uur
Super vet!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken