Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
24 april 2019

Aston Martin DBS Superleggera Volante is fraai in het kwadraat

Om met Gerard Cox te spreken: 't is weer voorbij die mooie zomer. Althans, als deze nieuwe DBS Superleggera Volante op de markt komt. Want de levering van de fraaie open Aston Martin start pas later dit jaar.

Want fraai, dat is 'ie. Wat ons betreft is de DBS Superleggera qua design beter geslaagd dan de DB11 waarop hij gebaseerd is en dat geldt ook voor de Volante. Hij heeft een prachtige gestrekte lijn, met een agressief front en een stijlvolle, bijna minimalistische achterzijde. Zijn lage stoffen kap gaat in 14 seconden open, in 16 seconden dicht en is te krijgen in maar liefst acht verschillende kleuren.

Superlicht?De naam Superleggera " wat 'superlicht' betekent in het Italiaans " is voor de bijna 1700 kilogram wegende coupé al lachwekkend, maar voor de Volante nog meer. De machine gaat dankzij de nodige verstevigingen richting de 1900 kilogram en moet dus iets inleveren op de sprint naar 100 km/h. Hij doet er 3,6 seconden over, waarmee hij 0,2 seconde 'langzamer' is dan de dichte DBS.

Epische soundtrackHet voordeel van het cabriodak is dat je de diepe Brian Blessed-brul van de 5,2 liter twinturbo V12 nog beter kunt horen. De krachtcentrale pompt er 725 pk en 900 Nm uit. Wat in de DBS Superleggera Volante (en ook in de coupévariant) goed is voor een topsnelheid van 340 km/h. Hij produceert dan 177 kilogram aan downforce, wat slechts 3 kilogram minder is dan de coupé.

WLTP-cyclusDe gulzige twaalfcilinder van de DBS is gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF en is zowaar uitgerust met een start/stop-systeem. Desondanks moet je van het verbruik niet te veel verwachten. Op de WLTP-cyclus schopt de Aston Martin het tot 1 op 7, dus kom je met een beetje enthousiaste gasvoet aan 1 op 4. Al zullen de kopers daar vast niet wakker van liggen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken