Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
17 april 2019

Mercedes-AMG GLC 63: scoort na record ook nieuwe koplampen

Dat de vernieuwde Mercedes AMG GLC 63 een geblazen V8 met 476 tot 510 pk heeft, wisten we al. En dat hij de Alfa Romeo Stelvio van de troon heeft gestoten als snelste suv van de Nordschleife is ons evenmin ontgaan. Maar we maakten ons nog wel wat zorgen over de koplampen en zo.

Gelukkig stelt Mercedes ons gerust met een persbericht. Net als de gewone GLC en de GLC Coupé krijgt ook de AMG-versie een moderner koplampdesign, gewijzigde achterlichten, nieuwe 21-inch wielen en hippere uitlaatsierstukken.

Rijdynamiekregeling Mercedes-AMG GLC 63De ongekende prestaties op de Nordschleife zijn mede te danken aan de nieuwe rijdynamiekregeling AMG Dynamics en het elektronisch geregelde sperdifferentieel op de achteras. Ook de luchtvering met adaptieve demping doet een duit in het zakje, om nog maar te zwijgen van de vierwielaandrijving met variabele koppelverdeling.

OpblaasstoelenHet blitse MBUX-infotainmentsysteem is opgeleukt met een aantal AMG-typische functies en verder geniet de bestuurder van een nieuw AMG-stuur en van adaptieve Performance-stoelen. Die zijn voorzien van chique grijs-zwarte bekleding met gele contrastnaden én van ingebouwde luchtkussens. Die laatste passen zich aan aan de contouren van je lichaam. Vooropgesteld dat je nog contouren hebt, natuurlijk "¦.

Mercedes-AMG GLC 63 met 476 of 510 pkMaar eigenlijk zal het ons allemaal worst zijn, al zou de Mercedes-AMG GLC 63 een Blaupunkt-radio uit de jaren tachtig hebben en de paardenhaarstoelen van een antieke Mercedes W123. Zolang de V8 met dubbele turbo zijn ramwerk maar doet "¦ We zijn al heel tevreden met de 476 pk en 650 Nm van het basismodel, maar de sloophamer van de S-versie is natuurlijk nóg aantrekkelijker. Met diens 510 pk en 700 newtonmeter zit je in 3,8 seconden op de honderd, en de topsnelheid bedraagt 280 km/h.

High Performance remsysteem AMGWeliswaar doet de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio dat nog een fractie sneller, maar blijkbaar is de Mercedes de betere bochtenkunstenaar. Anders zet je geen tijd van 7:49,369 minuten op de Nordschleife neer. Wie deze recordpoging op een rustige zondagmiddag wil proberen te evenaren, raden we het optionele high-performance-remsysteem aan. Dat is vanbuiten te herkennen aan de bronskleurige remklauwen en vanbinnen aan de maag-in-de-keel-ervaring als je de remklauwen met zes zuigers flink in de keramische schijven laat bijten

Wat de dikste GLC's gaan kosten, is nog onduidelijk, maar gezien de CO2-uitstoot van 278 tot 283 g/km vrezen we het ergste.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken