Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
17 april 2019

Porsche 911 Speedster is 'last hurrah' van de 991-generatie

De 911 die je wist dat zou komen. Porsche introduceert op de autoshow van New York de Speedster, die nog is gebaseerd op de 991-generatie. Hij wordt in een oplage van 1948 stuks gebouwd.

Waarom 1948? Omdat Porsche in dat jaar zijn eerste sportwagen produceerde. Het uiterlijk van de nieuwe 911 Speedster was al min of meer bekend. Vorig jaar liet Porsche twee studiemodellen zien: een zilvergrijze en een rode. Het productiemodel verschilt licht van beide voorproefjes. Zo heeft de 911 Speedster zijn tankklep niet op de voorklep (de concept cars hadden dat wel) en zijn de spiegels conventioneler vormgegeven.

Handgeschakelde zesbakAchterin ligt een atmosferische 4,0 liter zescilinder boxermotor. Het hoogtoerige blok is bekend uit de 911 GT3 en GT3 RS en levert 510 pk en 470 Nm koppel. Van stilstand naar 100 km/h doet de 911 Speedster in 4,0 seconden. Zijn topsnelheid ligt op 309 km/h. En belangrijk voor de puristen: hij is te bestellen met een handgeschakelde zesbak. Standaard ligt er een PDK-transmissie met dubbele koppeling in.

GewichtsbesparingPorsche heeft naar eigen zeggen zijn best gedaan om het gewicht van de 911 Speedster zo laag mogelijk te houden. Een groot deel van de carrosseriedelen is opgetrokken uit koolstofvezel en polyurethaan. Daarbij is de auto uitgerust met koolstofkeramische remmen, een handmatig te bedienen cabriokap en krijgt hij standaard geen airconditioning mee. Desondanks weegt de 911 Speedster toch nog 1465 kilogram.

Max HoffmanDe eerste Porsche Speedster werd in 1954 geÔntroduceerd toen Max Hoffman, de Amerikaanse Porsche-importeur, om een sportieve, Spartaanse uitvoering van de 356 vroeg. Vele jaren later, in 1989, was het de beurt aan de 911 Speedster, waarvan een gelimiteerd aantal zijn geproduceerd. Daarna waren er ook van de 964 en 997 Speedster-varianten. Porsche bouwde slechts twee 993 Speedsters: een donkergroene voor Ferdinand Porsche en een zilveren voor Jerry Seinfeld.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken