Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
16 april 2019

Bejaarde Aston Martin Rapide gaat met zijn tijd mee

Omgerekend naar mensenjaren zou de Aston Martin Rapide tegen de zeventig lopen. Zijn leeftijd belet hem echter niet om met de nieuwste trends mee te gaan. De vierdeurs sportwagen uit 2010 ruilt zijn 6,0 liter V12 in voor een heuse elektromotor. Hier is de Rapide E.

Aston Martin bouwt niet meer dan 155 stuks van de elektro-Rapide. Het model behoudt zijn bekende opengesperde muil, maar zou aerodynamisch een stuk efficiŽnter zijn door onder meer een gladdere onderzijde, geoptimaliseerde lichtmetalen wielen en banden met een lage rolweerstand.

Digitale instrumentenIn het interieur heeft Aston Martin de analoge meters van de 'gewone' Rapide vervangen door een digitaal instrumentarium. Ook is er een speciale app ontwikkeld waarmee Rapide E-bestuurders de status van hun auto in de gaten kunnen houden.

Binnen een uur volDe 65 kWh-batterij van de Rapide E ligt op de plek waar normaal gesproken de twaalfcilindermotor en de brandstoftank zijn ondergebracht. Dankzij een 800 volt-architectuur zou de Aston Martin snel kunnen laden. Aan een 400 volt/50 kW-snellader is hij na iets meer dan een uur weer vol.

Bescheiden actieradiusEen erg grote actieradius heeft de Rapide E overigens niet. Op een volle batterij zou hij maximaal 320 kilometer ver moeten kunnen komen (gemeten volgens de WLTP), als je tenminste niet constant zijn 610 pk en 950 Nm aanspreekt.

Rondje NordschleifeDe Rapide E gaat in minder dan 4,0 seconden naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 250 km/h. Volgens Aston Martin zou de auto met gemak een ronde van de Nordschleife moeten kunnen doen, zonder dat daarbij de prestaties van de batterij of de elektromotoren afnemen.

AchterwielaandrijvingIn tegenstelling tot andere performance-EV's heeft de Rapide E geen vierwielaandrijving. De twee elektromotoren zitten op de achteras en drijven elk een wiel aan. Een sperdifferentieel en een aangepast onderstel moeten ervoor zorgen dat de Rapide E net zo rijdt als alle andere Rapide's.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken