Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
28 maart 2019

Chinezen redden Smart

Onlangs werd er nog gespeculeerd over de ondergang van het verlieslijdende Smart. Maar vandaag maakte moederbedrijf Daimer bekend dat het een joint venture heeft gesloten met het Chinese Geely om het voortbestaan van Smart te garanderen.

Het roddelcircuit draaide op volle toeren de afgelopen dagen. Ola Kallenius, de binnenkort aantredende opvolger van Daimlers CEO Dieter Zetsche, zou zich hebben laten ontvallen dat het hij Smart liever kwijt dan rijk was. Dat werd hem ongetwijfeld niet in dank aangenomen door Katrin Adt, die pas vorig jaar de hoogste positie binnen Smart bekleedt.

Smart doet het met GeelyBovendien dient mevrouw Adt haar toekomstige grote baas binnen no-time van repliek. Dankzij de joint venture die Smart onder haar leiding met de Chinese autogigant Geely heeft gesloten, lijkt het merk nog wel een tijdje te kunnen doorgaan.

'Premium elektrische auto's'Daimler en Geely stappen elk voor de helft in de joint venture en het is de bedoeling dat 'Smart in de nabije toekomst een van de belangrijkste producenten wordt voor premium elektrische auto's'. Nou, nou, veel schoolkinderen worden voor een minder grote mond de gang op gestuurd ...

Mercedes ontwerpt, Geely produceertIn elk geval is het de bedoeling om in China binnenkort een nieuwe fabriek op te zetten. De technische ontwikkeling en de productie van de toekomstige Smarts komen in Chinese handen, maar naar verluidt wordt het design de verantwoordelijkheid van Mercedes. Ergens stelt dat laatste ons dat wel gerust ...

De eerste producten van de Duits-Chinese samenwerking moeten in 2022 het levenslicht zien. Wanneer het zover is, worden er in Europa geen Smarts meer gebouwd. De Duitse Smart-fabriek in Hambach wordt tegen die tijd benut voor de productie van volledig elektrische Mercedessen, om te beginnen de reeds aangekondigde EQ A.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken