Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
27 maart 2019

Mercedes AMG A 35 Limousine: compacte sportsedan met 306 pk

Wie een Mercedes zoekt met bescheiden afmetingen maar een schaamteloos vermogen, kan nu kiezen uit twee carrosserievarianten. Van de A-klasse hatchback was er al een AMG-versie, en nu volgt de sedan.

Net als zijn hatchbackbroertje biedt de vierdeurs Mercedes AMG A 35 onder de kap ruimte aan een 306 pk en 400 Nm sterke 2,0-liter turbomotor. Voor de bagageruimte heeft de sedan 50 liter meer in zijn mars, waarmee de inhoud op 420 liter uitkomt.

Instap-AMGMercedes spreekt van een 'aantrekkelijk extra instapmodel' van de AMG-reeks. Na het instappen is het ook lekker wegwezen, want de 306 pk wordt zonder drama door de 4Matic-vierwielaandrijving naar het asfalt getransporteerd. Schakelen doet de zeventraps Speedshift-transmissie voor je. Zo wordt het een koud kunstje om binnen de opgegeven 4,8 seconden naar 100 km/h te knallen. De topsnelheid heeft Mercedes begrensd, maar de Duitsers doen niet zo lullig als hun Volvo-collega's: tot 250 km/h kun je gewoon je gang gaan.

Uiterlijke AMG-kenmerken vind je in de grille met dubbele lamel, de AMG Line-voorskirt en de frontsplitter en sierelementen in zilverchroom. Gelukkig ga je ook van opzij gezien niet als doodgewone A-rijder door het leven. Aerodynamisch geoptimaliseerde 18-inch wielen genereren de nodige aandacht, bijgestaan door stevige dorpelverbreders. De buitenspiegels zijn aan de bovenkant van de portieren geplaatst.

Gespierde bilpartij AMG A 35Bij een snelle atleet hoort een gespierde bilpartij. Bij de Mercedes AMG A 35 Limousine zijn de bilspieren aangezet door de tweedelige achterlichten en een nieuwe diffusor. De spoilerrand op het kofferdeksel is mooi subtiel gehouden. Daarentegen drukken de twee ronde uitlaatpijpen de nietsvermoedende voorbijganger weer op de 306 feiten die de compacte powerlimo in petto heeft.

Binnenin wordt de bestuurder opgewacht door een nieuw type stuurwiel. Het is aan de onderkant afgevlakt en het is bekleed met geperforeerd leer. De doe-het-zelvers onder bestuurders kunnen zich uitleven met de gegalvaniseerde flippers aan het stuur.

Het ware AMG-gevoelVoor het ware AMG-gevoel kun je kiezen uit zwarte lederlook bekleding met rode stiksels. Vind je dat te subtiel? Wees gerust, indien gewenst laten rode ringen rondom de luchtroosters en rode veiligheidsgordels niets aan duidelijkheid te wensen over.

Met meer dan 306 pk is een beetje extra torsiestijfheid nooit weg. Daarom hebben de AMG-technici het voorste gedeelte van de carrosserie verstevigd en een aluminium plaat onder de motor gemonteerd. Twee extra diagonaal geplaatste balken aan de voorzijde van de bodemplaat dragen eveneens bij aan het beperken van de carrosseriebewegingen.

Wat kost de Mercedes AMG A 35?Wie kickt op 306 pk is doorgaans minder ge´nteresseerd in het brandstofverbruik. Pro forma melden we toch nog even dat deze kleine AMG gemiddeld 7,3 l/100 km verbruikt, oftewel 1 op 13,7. Over het kostenplaatje hult de Mercedes-importeur zich nog in stilzwijgen en over de marktintroductie eveneens.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken