Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
7 maart 2019

Tesla's ook in Nederland tot 56. 500 euro goedkoper

Tesla heeft zijn modellen sensationeel in prijs verlaagd. We dachten eerst nog even dat deze prijsverlagingen alleen voor de Verenigde Staten golden, maar ook in Nederland worden Tesla's fors goedkoper. De duurste Tesla Model X gaat zelfs 56.500 euro in prijs omlaag.

Volgens Tesla zijn de sensationele prijsverlagingen het resultaat van wereldwijde bezuinigingen. De belangrijkste besparing wordt gehaald door wereldwijd vrijwel alle dealervestigingen te sluiten en auto's alleen nog via internet te verkopen.

Prijsverlaging instapmodellen valt tegenWie hoopte dat de goedkoopste Tesla, de Model 3, nu net zo bereikbaar zou worden als pakweg een Hyundai Kona Electric of Renault Zoe, moeten we teleurstellen. Weliswaar wordt de huidige instap-Model 3 ook 3200 euro goedkoper, maar daarmee bereikt de prijsverlaging lang niet het sensationele niveau als bij de dikste versies van de Model S en Model X. Hetzelfde geldt overigens voor de voordeligste versie van de Model S. Die kost vanaf vandaag 86.000 euro, in plaats van 89.100 euro. Bij de standaardversie van de Model X hakt de prijsverlaging er een stuk steviger in: die gaat van 116.800 naar 94.800, een korting van 22.000 euro.

Gevolgen restwaardeVoor de nieuwkoper is dat natuurlijk goed nieuws, maar wie eergisteren een nieuwe Tesla voor de oude prijs heeft aangeschaft, is minder blij. Nu zijn er misschien mensen die zeggen: "Als je gisteren voor 5 euro een pak koffie bij de Jumbo hebt gekocht, dan ga je toch ook niet terug omdat-ie vandaag in de aanbieding gaat voor 3,95?" Inderdaad zijn prijsverlagingen bij alle consumentenartikelen all in the game, maar bij Tesla zijn ze in sommige gevallen wel érg heftig. En daar blijft het niet bij, want met deze prijsdalingen gaat de restwaarde natuurlijk ook stevig omlaag. In China zijn Tesla-eigenaren zelfs al de straat op gegaan om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Tegemoetkoming boze Tesla-rijdersTesla probeert boze Tesla-rijders die hun auto nog maar net hebben te sussen. Dat doet het bedrijf met een korting van 50 procent op de installatie van autonome technologie. Althans, als hun auto die technologie nog niet heeft. Zo ja, dan is het ook voor hen helaas, pindakaas.

Nieuwe Tesla-prijzen* op een rijtje: Model 3 Long Range: 55.600 euro (-3200 euro)Model 3 Performance: 66.600 euro (-3100 euro)Model S Standard Range: 86.000 euro (-3100 euro)Model S Long Range: 90.000 euro (-22.300 euro)Model S Ludicrous Performance: 98.300 euro (-51.700 euro)Model X Long Range: 94.800 euro (-22.000 euro)Model X Ludicrous Performance: 102.700 euro (-56.500 euro)

* excl. afleveringskosten (1020 euro)

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken