Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi vult zijn eerste elektro-niche met de E-Tron Sportback

5 maart 2019 - Zelfs de elektrische modellen van Audi ontkomen niet aan de Duitse neiging om alle mogelijke niches te vullen. Want van de recent geïntroduceerde E-Tron staat reeds een ‘coupéversie’ op stapel: deze E-Tron Sportback.

Het apparaat wordt officieel nog aangeduid als prototype, maar komt over enige tijd gewoon op de markt (minus de kunstige camouflage dan). De E-Tron Sportback verschilt dan ook nauwelijks van zijn reeds te bestellen broeder. Hij heeft een sportiever ogende carrosserie met een daklijn die sterker afloopt en dat was het wel zo'n beetje.

ActieradiusDe vierwielaangedreven E-Tron Sportback haal een vermogen van 408 pk en 664 Nm koppel uit zijn twee elektromotoren. Zijn topsnelheid is afgeregeld op 200 km/h en hij sprint in 5,7 seconden van stilstand naar 100 km/h. Maar als je dat potentieel regelmatig aanspreekt, haal je natuurlijk nooit de WLTP-actieradius van maximaal 417 kilometer.

LaadmogelijkhedenOnder het passagierscompartiment ligt een 95 kWh-batterij. Die kan op een verbazingwekkend groot aantal manieren worden opgeladen: via een gewoon stopcontact, via een driefase aansluiting (400 Volt), via een 11 kW-wisselstroomlader, via een optionele 22 kW-wisselstroomlader en via een 150 kW-snellader op gelijkstroom. Een thuislaadpakket kost minstens 1550 euro extra.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.