Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Batmobile uit Itali

4 maart 2019 - De afgelopen maanden zijn we flink gespamd met allerlei teasermateriaal over Pininfarina's eigen supercar. Dat hij Battista ging heten, wisten we al, net zoals we al op de hoogte waren van zijn honderdsprint van minder dan twee tellen. Maar nu hij op de salon van Genève staat, weten we haast zeker dat Batman al één van de te bouwen 150 stuks heeft besteld.

Elektrisch rijden doe je voor het milieu, toch? Dat elektrische auto's zo lekker snel accelereren, is een mooie bijkomstigheid. Ja, ja ... We hebben het vermoeden dat de zucht naar sensationele prestaties bij Pininfarina zwaarder woog dan de groene ambities van het nieuwe merk. Want waarom zou je een auto anders een vermogen geven van 1900 pk en een koppel van 2300 newtonmeter? Ook zijn we benieuwd wat er van de opgegeven actieradius overblijft als je regelmatig het onderste uit de kan wilt.

Batmans nieuwe autoHet uiterlijk van de Battista - vernoemd naar de grondlegger van het designhuis, Battista Pinin Farina - is al net zo extreem als zijn specificaties. Vooral de dubbel gevleugelde achterkant vinden we cool. Kijk eens hoe subtiel de achterlichten daarin zijn geïntegreerd. Als Batman op zoek is naar een nieuwe auto, hoeft-ie niet verder te zoeken. De voorkant is iets minder sensationeel, al waren we een led-balk tussen de koplampen nog niet eerder tegengekomen.

OnrondOok binnenin heeft de Pininfarina Battista een verrassing in petto. Een tweekleurig interieur is op zich niet zo bijzonder, maar we kennen geen andere auto's waarbij de linker voorstoel een andere kleur heeft dan de rechter. Ook opvallend: de transmissiebediening lijkt op die van Ferrari en het instrumentarium bestaat uit twee naar de bestuurder gekeerde schermen. Verder is het stuurwiel het minst ronde stuur dat we ooit in een auto hebben gezien. Sterker nog: het is zo onrond, dat als de wielen ónder de Battista dezelfde vorm hadden, de auto erger zou hobbelen dan een boerenpaard op een knollenveld.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.