Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Jaguar I-Pace uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2019

3 maart 2019 - Wonderlijke ontknoping van de Auto van het Jaar-verkiezing. De Alpine A110 en Jaguar I-Pace kregen allebei 250 punten van de juryleden. Die laatste won uiteindelijk omdat hij twee eerste plaatsten meer had dan de Alpine.

Als de Auto van het Jaar-verkiezing een voetbalwedstrijd was geweest, dan was hij geëindigd met penalties. Toen alle punten van de internationale jury waren opgeteld, had zowel de Alpine A110 als de Jaguar I-Pace 250 punten. De elektrische SUV bleek echter 18 keer op nummer één gezet te zijn, tegenover 16 keer voor de Franse sportwagen. Dus ging de titel naar de Jaguar.

Tweede EVDaarmee is de I-Pace de tweede EV die tot Auto van het Jaar wordt verkozen. In 2011 ging de eerste generatie Nissan Leaf hem voor. Jaguar won de verkiezing overigens nog nooit. Sinds 1964 – toen de eerste Auto van het Jaar-titel werd uitgereikt – wisten alleen de X-Type (2002) en de XE (2016) door te dringen in de finale. Ze werden respectievelijk zesde en vijfde.

Kia Ceed op drieAchter de Jaguar I-Pace en Alpine A110 eindigde de Kia Ceed op de derde plaats in de verkiezing van 2019. De Koreaanse hatchback kreeg 247 punten. De Ford Focus en Citroën C5 Aircross werden vierde en vijfde met respectievelijk 235 en 210 punten. Daar ver achter waren de Peugeot 508 en Mercedes-Benz A-Klasse de hekkensluiters.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.