Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
1 maart 2019

Dus toch: Tesla Model 3 van 35. 000 dollar nu te bestellen

Voorstanders van elektrisch rijden hebben er lang van gedroomd: een betaalbare Tesla Model 3. Directeur van Tesla en internetpersoonlijkheid Elon Musk beloofde dat de auto it 35.000 dollar zou gaan kosten. Dat moment is nu aangebroken voor Amerikaanse Tesla-kopers.

Voor 35.000 dollar (zonder lokale subsidies en andere besparingen) krijgen zij een Model 3 met een standaard interieur en een actieradius van 220 mijl of 350 kilometer. Een enkele elektromotor drijft de achterwielen aan en bezorgt het kleine broertje van de Model S een standaardsprint van 5,6 seconden.

Voor 2000 dollar mrVoor een extra 2000 dollar worden zowel het interieur als de prestaties nog wat opgekrikt: 30 kilometer meer actieradius en een 0-tot-100 van 5,3 tellen.

Naar Nederland?Wanneer de goedkope Model 3 precies naar Nederland komt, is nog niet bekend. Aangezien de Amerikaanse levertijd 2 tot 4 weken bedraagt, vermoeden we dat de auto nu al van de band rolt. Wellicht is de 'koophonger' van de minder fortuinlijke Tesla-klanten over een paar maanden gestild en zijn wij eind 2019 aan de beurt. Laten we het hopen.

35.000 dollar = 41.300 euro?Tot die tijd denken we na over de prijs in Nederland. Als we rekening houden met de wisselkoers van de dollar, 21 procent BTW en een gezonde marge, komen we uit op 41.300 euro. We hebben ons nattevingerwerk getoetst aan de hand van het prijsverschil tussen de Long Range-versie die bij ons 55.600 euro kost en 47.000 dollar in de VS.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken