Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
28 februari 2019

Verjaardagscadeau: Audi R8 V10 Decennium

De Audi R8 mét tiencilinder bestaat 10 jaar, en dat moet gevierd. Met een speciale editie natuurlijk. Dit is 'm: de R8 V10 Decennium. Je moet alleen wel van donkergrijs dan wel zwart houden, en een vleugje brons.

Verjaardagsfeestjes zijn meestal uiterst kleurrijk opgetooid, maar niet bij Audi. Dat had deze jubileumeditie van de R8 V10 niet soberder kunnen aankleden. Wat een donkere bedoening. Zowel van buiten als binnen kleurt de Decennium-uitvoering donkergrijs of zwart. Daar veranderen de bronskleurige accenten hier en daar niets aan. Een pre: zeer donkergekleurde auto's hebben zich reeds bewezen als vrij tijdloos, dus er bestaat een aanzienlijk kans dat je ook in 2029 nog prima met de R8 V10 Decennium de dag kunt komen. Dat valt met een knalgele nog maar te bezien.

222Audi bouwt slechts 222 exemplaren van de R8 V10 Decennium, stuk voor stuk uitgerust met – hoe kan het anders – een tiencilinder, goed voor een vermogen van 620 pk en 580 Nm koppel. Kenners weten daarmee dat er niet getrakteerd wordt op extra peekaa's, maar wel de krachtigste motorisering van het reguliere leveringspalet als uitgangsbasis is uitgenomen, de R8 Performance Quattro. En dat betekent dat ook de Decennium in 3,1 seconden naar de 100 km/h spurt en een topsnelheid geniet van 331 km/h.

De Audi R8 V10 Decennium is vanaf voorjaar 2019 verkrijgbaar. De prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken