Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
28 februari 2019

Mercedes GLE nu ook als 53 AMG

Je zou AMG kunnen zien als een diepgewortelde, zorgvuldig aangeplante boom. Maar de jongste tijd grijpen de drie letters van het performance-label in het Mercedes-gamma eerder om zich heen als onkruid. Er is een complete wildgroei aan versies. dat wil Mercedes zo. En prijkt er achterop de snelste versie van de GLE niet 63 maar 'slechts' 53. Toch wordt gesproken van een echte AMG.

Natuurlijk is de Mercedes-AMG GLE 53 geen slak. Maar of je spontaan raadt dat het om een 3.0 liter zescilinder lijnmotor (Mercedes heeft de zescilinder in V-vorm inmiddels bedankt voor bewezen diensten) met een 48V mild-hybridesysteem, dat is nog wat anders.

Groot, zwaar en verdraaid snelHet is geen kleintje, die nieuwe GLE. En hij is ook niet licht. Maar de 22 pk sterke elektrisch hulpmotor, de centrale op gedistilleerd aardsap, de vierwielaandrijving en de negentrapsautomaat lijken er haast ongevoelig voor. Na 5,3 seconden haal je 100 km/h en je kan doorstomen tot 250 km/h. Wel sneu: hij is trager dan de zopas voorgestelde Volkswagen Touareg met V8-dieselmotor die zich nauwelijks patserige elementen aanmeet.

Opklopte koetsDaarover gesproken - Mercedes levert de GLE 53 met bijzonder gesculpteerde voor- en achterbumpers en de zogeheten Panamerica-grille met verticale lamellen. Die komt recht van de AMG GT en is voortaan een kenmerk van alles waar AMG op kleeft. Je kan zes (van de cilinders) niet delen door vier (van de uitlaten), maar toch is dat hoeveel je er zal tellen. Want het oog wil natuurlijk ook heel wat.

Sportief aan de binnenkantAan de binnenkant, de gebruikelijke sportieve materialen, dieper uitgesneden zetels, andere sierlijsten, rode sierstiknaden en obligate AMG-labels. Wat dit alles kost? Dat weet Mercedes nog niet.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken