Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
27 februari 2019

Polestar 2 doorn in oog van Tesla Model 3

Welk cijfer komt voor 3? Precies, het cijfer 2. Dat Polestar " als toegewijd EV-submerk van Volvo " die nummerieke naam heeft gegeven aan haar volgende model kwam gewoon zo uit, maar kijkend naar de CV van de elektrische cross-over zou het ons niets verbazen dat de nu nog veelbesproken Tesla zowaar een stapje terug zal moeten nemen vanaf 2021.

De Model 3, de eerste betaalbare Tesla, was de afgelopen tijd het gesprek van de dag. Zowel positief als negatief. Inmiddels is de veelbesproken Amerikaan ook in Europa aangemeerd en variŽren de reviews van niet onaardig tot positief. Dat oordeel wordt dan weer niet over de prijs geveld, want zo betaalbaar is de Tesla Model 3 niet. Pas bij 59 mille kan er instapt en weggereden worden " al zit je er dan wel meteen behoorlijk warmpjes bij.

Niettemin, Polestar mikt met deze 2 op een vanafprijs van net geen 40 mille. Dat scheelt hoe dan ook een flinke slok op de borrel, terwijl de specs niet tot nauwelijks zullen onderdoen voor de Model 3, belooft het nog piepjonge merk " maar dat met onder andere Volvo als zustermerk al over heel wat kennis en kunde op het gebied van elektrificatie beschikt.

LiftbackWat de Polestar 2 ook goed doet is inspelen op de ongekende populariteit rond auto's die hoger op de wielen staan dan de klassieke modellen (sedan, hatchback en MPV). De 2 is geen SUV en zelfs geen volwaardige cross-over, maar als ietwat opgehoogde liftback pakt-ie het wel degelijk net even anders aan. En daar kan men geen genoeg van krijgen momenteel. Bovendien heeft Polestar inmiddels al een beginnetje gemaakt aan een derde model, een compacte SUV. Elektrisch uiteraard.

Nu al pre-orderenHoewel het minstens een jaar zal duren voordat de Polestar 2 in een showroom staat, staat nu al vast dat-ie enkel online gekocht kan worden. Een pre-order plaatsen is zelfs nu al mogelijk via polestar.com. Liever eerst proefzitten en -rijden, dat zal kunnen via een aantal fysieke dealers, de zogenoemde Polestar Spaces. Let wel, zoals dat steeds vaker voorkomt, wordt afgetrapt met een speciale Launch Edition, bedeeld met allerlei toeters en bellen. De prijs daarvan begint bij 59.900 euro. Vrijwel gelijk aan dat van de Tesla Model 3.

500 kilometerWat je zoal krijgt voor je geld? Wel, een goede indruk daarvan is hier op foto te zien. 4,70 meter lang meet de Polestar 2 en elk exemplaar zal uitgerust zijn met twee elektromotoren, gevoed door een accupakket met een capaciteit van 78 kWh. Die laatste is in de bodem geplaatst voor een beter zwaartepunt en heeft een systeemvermogen van liefst 408 pk bij 660 Nm aan koppel. Veel kracht dus, en de spurt naar 100 km/h duurt dan ook niet langer dan 5 tellen. En de actieradius? Die ligt op een toereikende 500 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Hadden we al gezegd dat de Polestar 2 over een puik CV beschikt"¶?

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken