Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
26 februari 2019

Nieuwe Porsche Macan enkel nog elektrisch

Binnen een paar jaar zal de opvolger van de veel gevraagde Macan zich aandienen. Porsche werkt er al een tijdje aan, echter details erover zijn nihil. Tot nu, want de grootste vernieuwing eraan klapt Porsche er nu zelf al uit: de nieuwe Macan zal zowaar niet meer verkrijgbaar zijn met benzine- en dieselmotoren, maar louter elektrisch aangedreven worden.

Zů, die zag je niet aankomen hŤ?! Wij niet in elk geval. Bij elke afgeleide van de Taycan ja, maar niet van de bestverkopende Porsche van het moment. En toch is het zo: wil je kunnen rijden met de volgende generatie Macan, dan ben je genoodzaakt om te stekkeren. Porsche doet benzine en diesel in de ban bij de nieuwe Macan. Gedurfd!

Elektrisch is sportiever dan je denktDe productie van Porsche's eerste volledig elektrische SUV, want dat is de nieuwe Macan, gaat aan het begin van het volgend decennium van start. Oliver Blume, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG, vertelt waarom het tot deze opvallende beslissing is gekomen: 'Elektrische mobiliteit en Porsche gaan nu hand in hand. Niet alleen vanwege de efficiŽnte benadering, maar vooral vanwege het sportieve karakter.' Dat laatste klinkt gek, maar er valt iets voor te zeggen. EV's staat immers te boek als bloedsnel dankzij hun relatief hoge trekkracht die onmiddellijk maximaal van kracht is na het omdraaien van de sleutel (of indrukken van de start-knop). Anderzijds, een snelle auto is niet per definitie sportief. Echter met Porsche als drijvende kracht weet je dat dat element ook wel snor zit.

Blume vervolgt dan ook: 'Tot 2022 investeren we meer dan 6 miljard euro in elektrische mobiliteit, en in 2025 heeft 50 procent van alle nieuwe Porsche-modellen elektrische aandrijving. De komende jaren focussen we ons op de mix van nog verder doorontwikkelde benzinemotoren, plug-in hybrides en dus volledig elektrisch aangedreven auto's. Ons doel is om op technologisch gebied een pioniersrol te bekleden. Daarom blijven we het bedrijf consequent afstemmen op de mobiliteit van de toekomst.'

Afkijken bij TaycanDe bouw van de nieuwe Macan zal plaatsvinden in Leipzig. Dit werd vorig jaar zomer al besloten. Dankzij een intensieve opknapbeurt voor de fabriek aldaar wordt het mogelijk gemaakt om op de bestaande productielijn elektrische auto's te gaan bouwen. Details over de elektrische aandrijflijn van de nieuwe Macan wil Porsche nog niet kwijt. Begrijpelijk, al zal het ons niets verbazen dat daarvoor met een schuin oog naar de zonet al even aangehaalde Taycan wordt gekeken.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken