Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
26 februari 2019

Stekker-kwartet: Audi introduceert plug-ins van Q5, A6, A7 en A8

Audi maakt een flinke inhaalslag op het gebied van elektrificatie door niet één, niet twee, zelfs niet drie, maar vier nieuwe plug-in hybrides te introduceren. Binnenkort valt er namelijk ook te stekkeren met de A6, A7, Q5 en A8.

Audi geeft zijn elektrificatiestrategie een vervolg met een omvangrijk plug-in hybrideoffensief. De Autosalon van Genève zal namelijk het debuutdecor worden van hybride-uitvoeringen van de A8, A7 Sportback, A6 en Q5. De nieuwste PHEV-technologie binnen het merk zorgt voor een puur elektrisch WLTP-bereik van meer dan 40 kilometer. Volgens Audi kan de gemiddelde bestuurder hiermee ongeveer een derde van de dagelijkse ritten volledig elektrisch afleggen. Nog dit jaar zijn is het stekker-kwartet te bestellen.

Comfort of sportief?Afhankelijk van het model komen er twee varianten met verschillende prestatieniveaus beschikbaar: een comfortversie (50 TFSI e) en een sportieve variant (met uitzondering van A8). De sportieve plug-ins hebben een steviger afgestemd onderstel met een hoger boostvermogen van de elektromotor ten gunste van de rijdynamiek. De nieuwe PHEV's aanduiden doet Audi overigens via het 'TFSI e'-logo. De term 'e-tron' reserveert Audi voortaan exclusief voor zijn elektrisch aangedreven auto's.

PrestatiesOm de prestaties van de PHEV's nog even uit te lichten. De Audi A8 L 60 TFSI e quattro heeft een 3.0 V6 TFSI-benzinemotor onder de kap, naast een synchrone elektromotor. Deze laatste is geïntegreerd in de achttraps tiptronic-transmissie, die het vermogen via quattro-vierwielaandrijving doorgeeft aan alle vier de wielen. Qua vermogen is er 449 pk voorhanden, bij een koppel van 700 Nm.

De batterij in de Audi A7 Sportback- en A6 PHEV daarentegen combineren een 2.0 liter viercilinder met een elektromotor en een 7-traps automaat. Het systeemvermogen is 299 pk voor de 50 TFSI e en 367 pk voor de 55 TFSI e. Het systeemkoppel varieert van 450 tot 500 Nm, cijfers waarover de Q5 plug-in-hybride ook beschikt. Kortom, welke PHEV je van dit kwartet ook kiest, aan acceleratiekracht geen gebrek.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken