Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
20 februari 2019

Eerste blik op Aston Martin 003

Aston Martin werkt momenteel niet aan één, maar twee hypercars. Met de uiterst spectaculaire Valkyrie viel al best uitvoerig kennis te maken. De andere daarentegen is nog steeds behoorlijk in nevelen gehuld. Veel meer dan een codenaam, te weten Project 003, hebben we niet. Plus nu ook deze eerste foto.

Met de eerdere schets konden we niets. De meesten dachten zelfs met een verdwaalde computermuis van doen te hebben en wij zullen de laatsten zijn die dit kwalijk nemen. Deze eerste concrete afbeelding van de Astin Martin 003 geeft wat dat betreft een stuk meer prijs, maar weet tegelijk de spanning erin te houden. Zo recht van achteren doet de 003 enorm denken aan de Valkyrie.

Sterker, het silhouet en zelfs het 'gevleugelde' verloop van de extreem hoog opgetrokken diffuser komt nagenoeg overeen en hiermee wordt het vermoeden gewekt dat de 003 geen compleet nieuwe hypercar is, maar een nieuwe (goedkopere?) variant van de Valkyrie. Daar waar de Project 002 de AMR-raceversie van de Valkyrie moet worden.

Terugkeer Vanquish?Zeker is in elk geval dat Aston Martin slechts 500 exemplaren van de 003 zal bouwen. En het koopje van de week wordt hij sowieso ook niet. Verder wordt verwacht dat de nieuwe V6-middenmotor waaraan Aston (ook nog) werkt in de 003 te vinden zal zijn.

Tot slot is er nog de uiteindelijke naam. Meteen nadat de DBS Superleggera werd aangekondigd, zeiden de Britten dat dit niet het einde zou betekenen van de Vanquish-naam. 'Die keert terug en wel sneller dan we denken'. Kortom, doe de rekensom nadat je tevens weet dat de Aston Martin 003 voor het jaar 2021 staat gepland. Maar de onthulling, hetzij als concept, staat mogelijk over een paar weken al te gebeuren. In Genève.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken