Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
15 februari 2019

Zo betrouwbaar is het automerk dat jij rijdt

Ranglijstjes, wie is er niet dol op? Als oriŽntatie op een merk of product dat je van plan bent te kopen, of nog beter, om achteraf bevestigd te krijgen dat je een goede keus hebt gemaakt. Zeker als het gaat om betrouwbaarheid hoop je natuurlijk dat het door jou gereden automerk hoog scoort. Dit zijn de jongste resultaten op dat vlak volgens het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power.

De betrouwbaarheidsonderzoeken van J.D. Power zijn een begrip. Al 30 jaar. Scoort jouw merk of product hoog op de ranglijst van deze Amerikanen, dan kun je er gerust van uit gaan dat garagebezoeken tot een minimum zijn beperkt. Blauwe maandagen treffen evenwel elke fabrikant, dus 100% mankementvrij is een utoptie.

Lexus rulesOm de betrouwbaarheid van een automerk te peilen, deed J.D. Power navraag onder honderd eigenaren van een type auto van drie jaar oud " en daarbij wordt kennelijk uitgegaan van een 100% menselijke betrouwbaarheid.

Wat blijkt: met een Lexus hoef je het minst vaak naar een garage. Per honderd in 2016 verkochte auto's van het Japanse luxemerk vielen er in totaal slechts 106 mankementen te bespeuren. Zustermerk Toyota scoort eveneens hoog, met tussenbeide Porsche op plaats twee.

Opvallende stijgersAziatische merken zijn bovengemiddeld betrouwbaar volgens J.D. Power. Dat wisten we natuurlijk al lang, ware het niet dat daarmee vaak wordt geduid op de merken van Japanse makelij. Maar die zakken juist elk jaar verder weg. Het zijn de Koreaanse merken die oprukken. Lexus en Toyota houden de eer van de Japanse merken nog hoog, maar Mazda, Mitsubishi, Nissan en Honda vallen ver buiten de top-10. Hyundai en Kia daarentegen horen bij de betrouwbaarste automerken.

Ook de Duitse (luxe)merken doen het niet onaardig, dit in tegenstelling tot wat nog wel eens gedacht wordt. BMW presteert het beste van de grote Duitse drie. Maar de opvallendste noteringen komen toch wel op het conto van Chevrolet en Buick, twee merken van GM. Ze maken zomaar eventjes de top-5 compleet. Netjes!

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken