Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
15 februari 2019

Ideale schoonzoon op wielen: Bentley Bentayga Speed

Dochtervaders willen natuurlijk het allerbeste voor de vrouwelijke versie van hunzelf. Een vent die niet alleen knap en gespierd is, maar ook financieel onafhankelijk, zorgzaam en teder en gezond en sportief. De welbekende ideale schoonzoon. En daar hoort natuurlijk ook een dito auto bij. Wel, in de Bentley Bentayga Speed is die zonder meer gevonden.

De Bentley Bentayga had van nature al ontzettend veel om het lijf. Letterlijk. Maar als Speed gaat de Britse mastodont nog een stap verder in de alleskunde. Bentley gooide alle remmen los en voorziet de nieuwe Bentayga-topper van een opgevoerde 6.0-W12. Die levert met 635 pk nog meer vermogen, waardoor het de Speed (ondanks dat de auto er geenszins lichter op is geworden, eerder zwaarder) zomaar eventjes in 3,9 seconden naar de 100 km/h snellen is. Vier seconden! Denk je eventjes in hoe bizar dat is wanneer je de omvang en zwaarlijvigheid van de Bentayga in ogenschouw neemt. Het is simpelweg van de zotte. Evenals de top van 306 km/h.

Verfijnd designSamen met het verhoogde prestatieniveau is de Bentayga Speed voorzien van een meer uitgesproken design. De opvallende achterspoiler en in exterieurkleur uitgevoerde voorzijde, zij-skirts en achterste bumpersplitters geven de sportieve inborst van deze SUV prijs. Datzelfde geldt voor de donkergetinte grille, koplampen en achterlichten. Rollen doet de Bentayga Speed op speciaal ontworpen 10-spaaks 22 inch velgen " met keuze uit drie laksoorten: zilver, donkergetint of zwart. Diverse Speed-badges maken het plaatje compleet.

Two-tone interieurDan het interieur. Ook daarmee steelt de Speed graag de show. Voor de gelegenheid en de sportieve noot wordt het meubilair in visueel opzicht verdeeld in twee kleuren. Dit zogenoemde 'colour split design' omvat contrasterende stiksels in diamantpatroon, discreet aangebrachte badges, verlichte Speed-instaplijsten en " voor het eerst in de Bentayga " het gebruik van alcantara. Volleder is uiteraard ook mogelijk, zonder meerprijs.Wel optioneel is het woord 'Speed' in de rugleuning van de stoelen in plaats van het Bentley-embleem. Verder prijken er onder meer keramische remschijven, 22-voudig verstelbare voorstoelen met massagefunctie, een koolstofvezel middenconsolepaneel en een super-de-luxe Bentley-entertainmentsysteem (RSE) op de optielijst.

Hoeken in Sport-modusNet als alle Bentayga's is de vierwielaangedreven Speed voorzien van een elektronisch sperdifferentieel en acht verschillende Drive Dynamics rijmodi. Om de gasrespons van de W12-motor, die is gekoppeld aan de 8-traps transmissie, te verbeteren, is de Sport-stand opnieuw gekalibreerd. De aanpassing zorgt voor een dynamischer en meer betrokken rijbeleving, aldus de Britten. De stijvere set-up van het onderstel en de nog karaktervoller klinkende uitlaatpijpen bij het starten en terugschakelen maken de intense rijervaring compleet.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken