Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Is Aston's gedroomde wederopstanding van Lagonda dan eindelijk nabij?

5 februari 2019 - Al sinds 2008(!) wordt er gesproken over de wedergeboorte van Lagonda. Meerdere pogingen zijn er gedaan, maar geen van allen liep op iets blijvends uit. Maar nu moet het er écht van komen.

Ja, er was heel even een Lagonda. De Taraf. Dat was een peperdure vierdeurs limousine die in beperkte oplage werd gebouwd voor een reeks gefortuneerde klanten – die door moederbedrijf Aston Martin vooral in het Midden-Oosten werden gezocht. Een Europese typegoedkeuring kreeg de Taraf niet. Er schijnt een exemplaar op Europees kenteken rond te rijden. Wellicht na een exemplarische homologatie, maar deze vaagheid zegt eigenlijk al genoeg dat de Taraf niet heeft gezorgd voor de gedroomde terugkeer van Lagonda als concurrent van Rolls-Royce en Bentley.

Elektrische crossoverMet welke auto dat dan wel zou moeten lukken, wist Aston Martin een jaar geleden ook nog niet. Middels een conceptcar in de vorm van de Lagonda Vision vroeg het de mening van pers en publiek. Sindsdien is het stil. Tot nu, want op de aanstaande Autosalon van Genève zal het merk Lagonda opnieuw acte de préséance geven. Ditmaal geen sedan, maar een SUV. De koetsvorm waarmee het dromen allemaal begon.

Destijds was de aandrijving van de Lagonda SUV Concept nog conventioneel, maar daar bedachten de Britten zich in de loop der jaren over. Lagonda zou een EV-merk moeten worden. Niet onlogisch gezien de alsmaar scherpere emissie-eisen. Wellicht ging het ooit illustere merk daardoor minstens één keer weer naar af.

2020Goed, poging zoveel is de Lagonda All-Terrain Concept. En ditmaal zit het wel goed als we Aston Martin moeten geloven. Er is zelfs al een productiejaar geprikt. In 2020 moet Lagonda dan eindelijk uit de dood herrezen zijn. Meer vanaf de autoshow van Zwitserland, begin maart.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.