Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
6 februari 2019

Pfiew, vernieuwde Audi TT RS nog steeds met 5-cilinderturbo

Onlangs presenteerde Audi de vernieuwde TT Coupé en Roadster. Maar daarvan niet het huzarenstuk, de RS. Die komt nu om de hoek kijken en het beste nieuws daarvan is dat de fabuleuze vijfcilinder is gebleven.

De vernieuwde TT RS heeft niet aan motorvermogen gewonnen. Maar daar zijn we geenszins rouwig om. 400 pk bij een koppel van 480 Nm is nog altijd genoeg. Ruimschoots wanneer je beseft dat hiermee in 3,7 seconden naar de 100 km/h valt te snellen en 250 km/h niet eens zoveel later op de digitale klok kan staan. En top van 280 km/h is optioneel.

Bloedsnel is de TT RS, en wanneer een auto dat hokje weet af te vinken, worden andere hokjes ook belangrijk, zo niet belangrijker. Een juweel van een motor bijvoorbeeld, bij sterke voorkeur eentje met een enthousiasmerende soundtrack. Zo'n eigenschap versterkt het synergie-effect van een sportauto in het bijzonder. Wijzelf zouden er gerust 100 pk willen toegeven ten gunste van zo'n blok. Maar dat hoeft niet bij de gefacelifte TT RS. De meermaals bekroonde 2.5 liter vijfcilinder is namelijk nog steeds van de partij, en daarvoor hebben we stilletjes al een vreugdedansje gemaakt.

KieuwenTechnisch is er dus geen nieuws onder de zon, en dat geldt eigenlijk ook op het visuele vlak. Zelfs de kenner zal twee keer moeten kijken om de vernieuwde Audi TT RS te onderscheiden van het pre-faceliftmodel. Zelfs al zouden ze naast elkaar geparkeerd staan. De weerzijden van de voorspoiler verlopen voortaan iets anders, maar dat is het ook wel. Wil je de vernieuwde RS meteen herkennen, wacht dan tot-ie voorbij is gescheerd. Wel of geen subtiele 'kieuwen' in de bilpartij (net onder de achterlichten) verklappen om welke versie het gaat. De vorige TT RS moet ze missen.

Binnenkort al genietenDe vernieuwde Audi TT RS Coupé en Roadster laten niet lang op zich wachten – in tegenstelling tot de gefacelifte Passat. Eind deze maand kan er al gekocht worden, maar wil je de auto liever eerst is in levenden lijve aanschouwen, dan kan dat in de loop van maart. Prijzen zullen dan ook bekend zijn.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken