Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Klassiekershow Concours d'El

30 januari 2019 - Treurig nieuws voor de liefhebber van ('s werelds mooiste) klassiekers. Het in Nederland wereldberoemde Concours d'Elégance Paleis 't Loo stopt. Het goede nieuws: Paleis Soestdijk neemt het stokje over.

Concours d'Elégance Paleis 't Loo is een begrip onder klassiekerfanaten, zowel in eigen land als daarbuiten. Niet zo gek, want het terrein op en rond het 't Loo ademt het ultieme decor voor auto's uit vervlogen tijden. Toch is besloten een einde aan de koninklijke toplocatie in Apeldoorn te maken, met Paleis Soestdijk als vervanger.

Centrale liggingVoordeel van Paleis Soestdijk is de centrale ligging. Baarn ligt immers een stukje verder richting het Nederlandse westen dan Apeldoorn, zo'n drie kwartier rijden om precies te zijn. En het mooie is dat er met de nieuwe locatie niet wordt getornd aan de basisingrediënten: schitterende klassiekers in een koninklijke omgeving.

Vers organisatiebloedNaast een nieuwe locatie heeft het klassiekerevenement ook een nieuwe organisatie, Classics at the Palace. Achter deze initiators zitten autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. Van dit tweetal heeft Mick de Haas veel ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uren van Le Mans, Le Dakar en Sail Amsterdam.

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt volgens Jan-Peter Nijmeijers nieuwe mogelijkheden, maar het streven is niet om het evenement groter te maken. 'Paleis Soestdijk heeft een andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we de bezoekers een interessant en afwisselend programma voor, met zowel vertrouwde als vernieuwende elementen.'

Hartje zomerTevens is er een gewijzigde data, van eind juni naar eind augustus. Daarnaast wordt het klassiekerfestijn ten opzichte van de editie van 2018 met een dag ingekort, zodat het weer een 2-daags evenement wordt. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 is het zover. Voordeel van deze periode is dat het concours niet in dezelfde liefhebbersvijver zit te vissen als andere auto-evenementen. Klassiekerfans kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.