Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Deze auto's zal Audi in 2019 introduceren

29 januari 2019 - Het is eigenlijk nooit slim om een zaal vol journalisten in vertrouwen een productplanning te tonen. Er is altijd wel iemand die het niet kan laten, en stiekem een foto maakt en je geheimen vroegtijdig deelt met de rest van de wereld. Op een event in Spanje had de lokale Audi-afdeling die memo schijnbaar niet ontvangen. En het is prijs. Alle nieuwe Audi's voor 2019 liggen op straat.

Het jaar begint overigens best rustig voor het merk met de vier ringen. De nieuwe modellen die al eerste op de agenda stonden, zoals de E-tron (lees hier onze test daarmee), ken je inmiddels. Pas in ergens vanaf april krijgen we de volgende voorgeschoteld: de nieuwe A6 Allroad voorgeschoteld. Het uiterlijk is onbekend, al is dat als vanzelfsprekend wel prima te voorspellen. Geheel volgens de Allroad-traditie mag je meer bodemvrijheid, een stoere aankleding via al dan net met de carrosseriekleur mee gespoten opzetstukken rondom de wielkasten, en potige wielen. De beschikbare motorpalet wordt overgenomen van de normale A6, al leert het verleden dat Audi de basismotoren daarvan schrapt om de A6 Allroad meer exclusiviteit mee te geven.

De A6 Allroad beleeft z'n debuut in het tweede kwartaal. Dan zal ook de gefacelifte Audi TT RS voorgesteld worden. Net als de onlangs gepresenteerde versie met minder pk's onder de kap krijgt die nieuwe bumpers en verlichting en een hertekende grille. Of er wat wijzigt aan de momenteel 400 pk sterke 2,5 liter vijfcilindermotor is koffiedikkijken.

Drukte vanaf de herfstVanaf het derde kwartaal krijgt Audi het pas echt druk. Ingolstadt introduceert dan de nieuwe Q4, de RS7 Sportback en E-tron-varianten van de Q5 en A7. Die worden vergezeld van een opgefriste Audi Q7 en A4. Met die laatste heb je al kennis kunnen maken. Of doelt Audi op deze nieuwe A4?

Tot slot het vierde kwartaal: daarin is tijd voor de nieuwe A3 en twee RS-modellen, de veelbelovende RS6 Avant en de RS Q3. Ook zal het merk nog de A8 L e-tron met verlengde wielbasis en de E-tron Sportback. Je weet wel: deze knapperd.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.